SAMSUN (AA) - Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı dezenfeksiyon ekipleri tarafından Ramazan Bayramı öncesi, bayram namazı kılınacak olan ilçe merkezindeki tüm camilerde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Zeki Kurt’un koordinasyonunda yapılan çalışmalar kapsamında dezenfeksiyon ekipleri tarafından, ilçe merkezindeki camilerin tamamı bayram namazına hazır hale getirildi.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "Ramazan Bayramımızı tüm maneviyatı ile idrak etmeye hazırlanırken, salgın tedbirlerimizi de elden bırakmıyoruz. Sorumluluk sahamız içinde bulunan tüm camilerimiz, ekiplerimiz tarafından dezenfekte edildi ve güvenle bayram namazımızı eda edebilmemiz için hazır hale getirildi. Değerli hemşerilerimizin de bizimle aynı hassasiyete sahip olduklarını biliyor ve gerek bayram namazımız sırasında gerekse bayram süresince her türlü hijyen tedbirini alacaklarına, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına riayet edeceklerine inanıyorum." dedi.

- Havza'da kabristan ziyareti

Havza İlçesinde Ramazan Bayramı arifesi nedeni ile ilçe mezarlığı ziyaret edildi.

Havza Belediyesi tarafından düzenlenen ziyarette sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile boş kalan kabristanda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Belediyesi olarak hem Ramazan Bayramı hem de sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek “Havza Belediyesi olarak bayram boyunca halkımızın huzuru için her türlü tedbiri aldık. Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bayram boyunca görevlerinin başında olacak. Bu yıl bir birimize misafir olmadan ve sarılmadan bir bayram daha yaşayacağız. Ama inşallah önümüzdeki yıl büyüklerimizin ellerini öpeceğimiz ve sarılarak birlik ve beraberliğimizi göstereceğimiz bayramları tekrar göreceğiz. Bunun için biraz daha sabırlı olmak lazım. Havza bir dahaki bayramlar için bu bayram evde kalalım. Bu vesile ile tüm İslam aleminin, ülkemizin ve Havzalı hemşirelerimizin Ramazan Bayramı'nı kutlarım." dedi.

Başkan Özdemir, 2019 yılında Çukurca ilçesine bağlı Baski Üs Bölgesi'nde nöbet sırasında yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Onur Yavan’ın kabrini ziyaret ederek dua etti ve burada bulunan ailesi ile bayramlaştı.

Özdemir, yaklaşık 3 ay önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Havza Belediyesi Makam Şoförü Osman Altınışık’ın kabrini de ziyaret ederek dua etti.

Kabristan ziyaretinde Özdemir'e Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Zeki Kurt, Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Kızılay Havza İlçe Temsilciliği Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioğlu, Muharip Gaziler Havza İlçe Temsilcisi Harun Saat, Memur İlçe Temsilcisi Numan Kurt ve görevliler katıldılar.


Kaynak: aa