Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı seçimlerini mevcut Başkan Haydar Gündoğdu yeniden kazandı. Yılmaz Öz ve Haydar Gündoğdu’nun yarıştığı oylamada iki sandıktan 1105 oy çıktı. Yapılan sayımda zarfların 837’sinden Haydar Gündoğdu, 262’sinden Yılmaz Öz’e oy çıktı, 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleşen kongrede Esnaf ve Sanatkarlar Odasının daha önceki yıllarda yapılan faaliyet raporunun okunması ve tahmini bütçenin sunumu yapıldı. Dilek ve temenniler bölümünde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Yılmaz Öz ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası mevcut Başkanı ve yeni dönem adayı Haydar Gündoğdu açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalar sonrası esnaflar sandığa gitti. Öğle vakitlerinde başlayan oy kullanma işlemi 17.00’da sandıkların açılması ile son buldu. İki sandıktan toplam 1105 oy çıktı, zarfların 837’sinden Haydar Gündoğdu çıkarken, 262 oy ise Yılmaz Öz’ün oldu. 6 oy geçersiz sayıldı. Seçim sonrası Yılmaz Öz ve Haydar Gündoğdu’nun birbirlerini tebrik etmesi ve kürsüye beraber çıkmaları esnaflar tarafından büyük ilgi gördü.

Seçim sonrası konuşma yapan Yılmaz Öz, ‘’Vermiş olduğumuz mücadelede baya bir emek verdik fakat arkadaşımız kazandı tebrik ediyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odasının bundan sonra daha iyi olacağına inanıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası mevcut ve yeni dönem başkanı Haydar Gündoğdu seçmenlerine teşekkür etti. Gündoğdu yaptığı açıklamada ‘’Bu akşam burada Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası kazandı. Bu seçim bizim için çok önemliydi. Biz bu bayrağı Ali Fevzi Tütüncü’den devraldık hiç indirmedik. Allah razı olsun desteklerinizle seçimi kazandık. Bundan sonra da emanetçi değiliz sevabıyla günahıyla biz mücadele vereceğiz. Demek ki iyi yoldaymışız desteklediniz çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Kongreye AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, CHP Milletvekili Barış Karadeniz, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Özçelik ve çok sayıda esnaf katıldı.
Kaynak: iha