HaberTS - Haber Servisi - Dünyada bazı devletler vardır, tarih boyunca anlaşamamışlardır; bu devletlerin savaşı da hiç bitmez. Kardeşimiz Azerbaycan ve Ermenistan bu ikili devletlerden olup, yıllardır aralarında bir husumet vardır; Azerbaycan sadece kardeşimiz olduğu için değil gerçek olduğu için söylüyoruz, her zaman ılımlı olan taraf oldu. Ermenistan ise her zaman ırkçı ve saldırgan bir tavırla üstlerine gitmeye çalıştı; bunun son örneğini geçen hafta gördük, ansızın Azeri kardeşlerimize saldıran Ermenistan, 4 askerimizi şehit etti. Ermenistan’ın yaptığı bu hainliğe karşılık verilip, bütün menzilleri darmadağın edilse de 4 kardeşimiz şehit, 4 kardeşimiz de bu saldırıdan yaralı ayrıldı. Türkiye ise Azerbaycan’a destek için her şeyi vermeye ve yapmaya hazır bulunuyor; işte detaylar

Hulusi Akar’dan sert cevap yanlarına kalmayacak

Ülkemiz milli savunma bakanı Hulusi Akar’dan Ermenistan’a ağır cevap geldi, bugün Azeri bakan yardımcısı ile görüşen sayın bakan, yaptığı açıklama ile Ermenistan’ın dizini titretti. Azerbaycan’ın bizim kardeşimiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak için gerekeni söyledi ve yaptıklarının yanına kalmayacağını söyledi. Türkiye Azerbaycan ve Ermenistan’a göre kuvvet bakımından çok çok büyük bir ülkedir. Ermenistan arkasında bazı güçler olmasaydı böyle bir işe kalkışmaya zaten cesaret edemezdi ama onlar Azerbaycan’ı yalnız sanıyorlar; bu onların en büyük hatası olacak; Türkiye kendine yapılsaydı, bu kadar tepki gösterir miydi? Bilinmez ama azerbaycan2ın bizim için yeri çok ayrıdır.

İran, Ermenistan’a destek veriyor

Ermenistan bu kadar ağır bir saldırıda bulunmaya cesaret edebilecek bir ülke değildir; böyle bir saldırı da bulunmak için muhakkak ki bir ülkeden destek almıştır. Rusya diye düşünüyoruz ama bu ülke Rusya değil kesinlikle İran’dır. Azerbaycan’a karşı bir sorunu olmasa bile Ermenistan’ı daha çok tutuyor, bu yeni ve bilinmedik bir durum değil. Bu çok eski bir tarihin bize fısıldadıklarıdır; Türkiye gerekeni bir an önce yapmalı ve kardeş ülkeye bir daha zarar gelmesini önlemelidir. Azerbaycan her zaman bizim yanımızda olmayı kendine ilke benimsemiş, Türk kardeşliğinin en büyük örneklerindendir. Türkiye ne zaman zora düşse o zaman Azeri kardeşlerimiz, hiç düşünmeden yardım etmiştir. Diğer ülkeler duruma hâkim olmaya çalışana kadar, Azeri yardım uçakları ülkemiz semalarında uçmaya başlamıştır. Bu kardeşlik hem bu kadar eski hem de köklü bir kardeşliktir. Bizler orta Asya’dan birlikte gelmiş daha sonrasında yolları ayrılmış iki kardeşten de öte devletleriz.