İdeal alyans ölçüleri kendi içerisinde değişkenlik gösterebilir. 1.6 mm en yaygın olanı olarak kabul edilir. Herhangi bir alyans stili için ideal olan 1.6 mm parmak üzerinde eşsiz bir görünüm sunar. 585 milyem değerindeki altın 14 ayar altın olarak değerlendirilir. Altın alyanslar üzerinde 585 ibaresini görüyorsanız o alyansın 14 ayar olduğunu anlayabilirsiniz.

Eşinizle beraber uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz alyansı seçeceğiniz zaman mm dışında zevkinize hitap edebilecek tasarım ayrıntılarına da dikkat etmelisiniz. Kadın ve erkek versiyonları ayrı ayrı bulunabilen alyanslar içerisinde çift alyansları da bulabilirsiniz. İkili set halinde satışa sunulan alyanslar birbiriyle uyumlu yapıya sahiptir.

Alyans setlerinde gelin adayları için bol taşlı ve desenli yüzükler bulunabilir. Damat adayları için daha sade, taşsız modeller ön plana çıkabilir. Birbiriyle uyumlu fakat farklılaşmış çift alyansları sayesinde damatlık ve gelinlikle beraber yakalayabileceğiniz uyumu alyanslarınıza taşıyabilirsiniz.

Alyans Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kullanım kolaylığı sunabilen ve şık görünen alyans seçiminizi yaparken ilk olarak yüzüğünüzün hangi materyallerden ve ne renkte olacağına karar vermelisiniz. Daha sonra alyansın ergonomik yapıda olmasına karar vermelisiniz. Parmağınızı sıkmayacak ve terletmeyecek kadar ince olan alyansları günün her anında kullanabilirsiniz.

Uzun yıllar boyunca hayatınızın her anında kullanabileceğiniz alyansların kan akışını kesebilecek kadar dar ve aynı zamanda parmağınızdan düşecek kadar geniş olmamasına alyans seçiminin püf noktaları arasında yer alır. Parmağınıza temas eden yüzüğün iç yüzeyinin sizi rahatsız etmemesi önemlidir. Aksi takdirde parmağınız tahriş olabilir.

Alyanslarınızı giyim tarzınıza ve genel duruşunuza uygun olabilecek şekilde seçebilirsiniz. Modası asla geçmeyecek olan zamansız tasarımları da bu noktada değerlendirebilirsiniz. Spor, klasik ve alternatif giyim stilleriyle uyumluluk yakalayabilecek olan alyansları günlük kıyafetlerinizle de kullanabilirsiniz.

Farklı mm, ayar ve gramlara ayrılan alyanslar tasarım açısından da birbirlerinden ayrılırlar. Bu noktada değerli alyans modelleri için sizler de Altınbaş’ı tercih edebilirsiniz. Alyans tasarımlarında tıpkı diğer mücevher tasarımlarında olduğu gibi detaylara özen gösteren Altınbaş sizlere özel alyans modellerine ulaşabilmenizi pratik ve güvenilir hale getiren markalardandır.