İkinci el kamyon almaya karar verdiğiniz andan itibaren hazırlamanız gereken birçok şey vardır. Neyin mevcut olması gerektiğini araştırmak, piyasadaki fiyatları ve özellikleri karşılaştırmak ve hangi kamyonun ihtiyaçlarınıza cevap verebileceğini anlamak için muhtemelen birkaç saatinizi bunun için harcamanız gerekecektir.

İkinci el kamyon alırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli ipuçları için belirttiğim maddelere göz atmanızı öneririm.

İkinci El Kamyon Satın Almadan Önce Aşağıda Belirteceğim Noktaları Dikkate Almanız Gerekir:

1- Yapılacaklar Listesi Hazırlayın

  • Bütçeniz için en uygun fiyat aralığını belirleyin
  • Birkaç seçenek ile arama kitlenizi  daraltıp,  işinizi kolaylaştırın
  • Kamyonun geçmişini ve mevcut durumunu araştırın
  • En uygun sigorta seçeneklerini belirleyin

Hazırlayacağınız bu liste ile doğru olanı bulmaya ve daha akıllı bir yatırım yapmaya hazırlanabilirsiniz.

2- Geçmiş Kontrolü Yapma

Kamyonun mevcut kalitesi ve ince ayrıntılarına bakmadan önce genel olarak bakım ve yağ değişim kayıtlarını, kaza geçmişini sorun. Bunları daha yolun başındayken ortaya çıkarmak, size sonrası için zaman ve para kazandırabilir. Geçmiş kontrolünü yapmak için bu adımları uygulayın.

3- Neden Satışa Çıkarıldığını Öğrenin

Satın alacağınız kamyona çok fazla yatırım yapmadan önce, sahibinin neden kamyonu satmak istediğini öğrenin. Sonraki süreçte sizin için sorun oluşturabilecek mekanik problemleri bu sayede öğrenebilirsiniz. Bu sayede kamyonda sorun varsa hemen farkına varmak sizin için kazançlı olacaktır.

4- Bakım Geçmişini Kontrol Edin

Kamyonun satışa çıktığında bir problemi olmadığına karar verdiyseniz durum tespiti yapmanın zamanı geldi demektir. Kamyonun düzenli bakımı yapıldı mı veya herhangi bir parçası değiştirildi mi? Kamyonun geçmişi ile alakalı fikir sahibi olmanız,satın alma durumunda hızlı karar verilmesinde etkili olacaktır.

5- Düzenli Yağ Değişimi Yapılıp Yapılmadığını Kontrol Ettirin

Bakım geçmişine baktırırken özellikle yağ değişim kayıtlarını da incelemeniz gerekir.  Kamyonun sürekli olarak yağ değişimi yapılmamışsa, bu sizin için sorun olabilir.  Yetersiz yapılan yağ bakımı uzun süreli kullanımda sorun yaratabilir.

İkinci el kamyon fiyatları ve modelleri için https://www.truck1.com.tr/ adresini ziyaret edin.

Editör: TE Bilişim