KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Kaymakam Selçuk Yosunkaya, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Ertürk, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda İlçe Müftüsü Telat Ergin tarafından dua edildi.

Kaymakam Yosunkaya, programda yaptığı konuşmada, hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri ve yaralanan gazileri hayırla yad ettiklerini dile getiren Yosunkaya, "Kökleri dışarıda olan satılmış bir grubun dışarıdaki ağababalarından da almış oldukları destek ve güçle milletimize karşı yapmış oldukları hain darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve bütün feraseti ve kahramanlığıyla halkımızın meydanları doldurarak göğüslerini gererek engel olmalarıyla ortadan kaldırılmıştır. Bu esnada şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. O karanlık gecenin de hayrı, şunu göstermiş olduk ki hep birlikte, millet olarak bir daha bu ülkede bırakın darbe girişimini, düşüncesini bile insanların aklından söküp attık." dedi.

Din görevlilerinin ilahiler seslendirdiği programda 15 Temmuz darbe girişiminden görüntüler yayınlandı.

Program selaların okunmasıyla sona erdi.


Kaynak: aa