Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, 347 Iraklı göçmenin Suriye’den Musul’a geri döndüğünü duyurdu.

Bakanlığın yayınladığı yazılı açıklamaya göre, Suriye’nin el-Hol kampında bulunan 347 kişi bakanlık tarafından tahsis edilen özel araçlarla Irak’a getirilirdi. Açıklamada, toplam 74 ailenin Sincar’a bağlı Sinuni kasabasına ait el-Fav sınır kapısından Irak topraklarına geri döndüğü belirtilirken, geri dönen göçmenlerin Musul’un güneyindeki el-Cedda göçmen kamplarına yerleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, bakanlığın Suriye tarafıyla koordineli bir şekilde Suriye’deki el-Hol göçmen kampında bulunan göçmenlerin geri kalanlarının bayramdan sonra yurda dönüşlerinin sağlanacağı vurgulandı.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, 446 göçmenin söz konusu kamptan yurda geri döndüklerini duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Irak Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’de ikamet eden 133 Irak vatandaşının ülkelerine geri döndüklerini açıklamıştı.

Terör örgütü DAEŞ’in 2014 yılı Haziran ayında Irak’ın büyük bir bölümünü işgali Irak tarihinde en büyük göç dalgasına neden olmuştu. Yaklaşık 6 milyon Iraklı evlerini terk etmişti. Bunların bir kısmı da Suriye üzerinden Türkiye’ye geçmişti.
Kaynak: iha