Günümüzde el bilgisayarlarına genel olarak el terminalleri adı verilir. El terminalleri bilgi transferinin sağlanması amacıyla kullanılır. Bu bilgilerin transfer edilmesi süreci kullanılmakta olan el terminali modelinin teknik alt yapısına ve çalışma koşullarına göre farklılık sergileyebilir.

Desnet farklı özelliklere sahip el terminalleri ve barkod okuyucu modelleri ile müşterilerine ihtiyaçlarına en uygun çözümleri hızlı, kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı bir şekilde sunmaktadır.

El terminalleriyle bilgilerin girişi ve transfer edilmesinde manuel klavye kullanımı, dokunmatik ekran kullanımı, barkod ya da karekod okutma yöntemleri kullanılabilir. El terminallerinin kullanım alanlarına göre de bazı farklılıklar vardır. Örneğin soğuk depolarda kullanılan el terminalleriyle sahada kullanılan el terminalleri arasında görsel olarak da teknik olarak da ciddi farklılıklar vardır. El terminallerinde bilgi transferi online ve offline olarak yapılabilir. Tüm bu özellikleri göz önüne alındığında el terminallerinin; karekod okutma, barkod okutma ya da manuel işlem yoluyla bilgi toplama, toplanan bilgilerin kayıpsız ve hatasız olarak istenilen adrese online ya da offline olarak teslim edilmesini sağlayan, kullanım alanına ve yazılımına göre değişiklik gösteren kullanımı kolay ve hızlı el bilgisayarları olduğu söylenebilir.

El terminalleri seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Kullanım alanına uygun, kolay kullanılabilen, hızlı, güncel teknolojiyle uyumlu, ihtiyaca uygun yazılımlar yüklenebilen, garantisi ve servis altyapısı olan cihazların kullanılması tercih edilmelidir.

El Terminalleri Ne İşe Yarar?

El terminalleri barkod ya da RFID okuyucu tarafından ya da manuel olarak girilen verilerin depolanmasını, yorumlanmasını ve işlenmesini sağlamak için tasarlanan cihazlardır. Depolanan verilerin farklı sistemlere aktarılmasını sağlayan el terminalleri ilk üretildiklerinde yalnızca manuel işlem yapılırdı. Teknolojideki gelişmelerin el terminallerine yansıması sonucunda günümüzde el terminalleri birer mini bilgisayar haline gelmiştir. Bu gelişmeler sonucunda el terminalleri barkod okumadan çok daha fazla özelliğe sahip bulunmaktadır. Bu nedenle el terminalleri modelleri arasından seçim yapılırken kullanım alanı ve amacı göz önünde bulundurularak tercih yapılması çok önemlidir.

El terminalleri fabrika, imalathane, ürün tedariki gibi süreçlerdeki işlemlerin son derece kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan etkili ve verimli cihazlardır. Bunların yanı sıra el terminallerinin özelliklerinden mağazaların, marketlerin sayaç okuma sistemleriyle otoparklarda da yararlanılabilir. El terminallerinin kullanılması birçok farklı kategoride ürünün satıldığı işletmelerde süreçleri çok daha kolay bir hale getirebilir.

El terminalleri manuel olarak yapılabilecek işlemlerin de çok daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlar. Bu nedenle depo, saha satış, mal kabul, üretim, stok ve lojistik gibi konularla ilgilenen işletmelerin öncelikli tercihi haline gelmektedir. El bilgisayarları çeşitli yazılımlar ve programlar kullanılarak sahadan bilgi toplamayı sağlar. Bu özelliği sayesinde sıcak satış, depo otomasyonları, sayaç okuma sistemleri, soğuk satış, lojistik, market otomasyonları, restoran ve otopark yazılımlarında da el terminalleri kullanılması mümkündür.

El Terminali Çeşitleri Nelerdir?

El terminallerinin farklı özelliklere ait modellerinin olması işletmelerin farklı ihtiyaçlarına ve kullanım alanlarına göre cihazları tercih etmesine imkan verir. Windows CE el terminallerinin çalışması Windows işletim sistemiyle sağlanır. Bu tür el terminallerinin ekranları Windows işletim sistemini kullanan mobil cihazlarla benzerlik gösterir. Wlan ve Bluetooth iletişim seçeneklerine ek olarak 1D ve 2D barkod okuma seçeneklerini de desteklerler. Windows CE el terminallerinin depo ve saha çözümlerinde kullanılabilecek kabzalı ve kabzasız modelleri kozmetik, depo, ilaç, mağaza gibi sektörlerde de tercih edilebilir.

Windows Mobile el terminali, Windows CE işletim sistemine oranla çok daha fazla sayıda kullanıcıya işlem imkanı sunar. Dokunmatik kullanımı ve yüksek çözünürlüğü gibi özelliklerinin yanı sıra bluetooth ve Wlan iletişim özelliklerine de sahiptir. Windows el terminalleri yeni teknolojilerin kullanılması nedeniyle saha çözümlerinde hız açısından oldukça avantajlıdır.

Android işletim sistemiyle birlikte Android el terminalleri de hayatımıza girmiştir. Yeni nesil Android el terminalleri kullanıcılara istedikleri verilere çok hızlı bir şekilde erişme imkanı verir. Ayrıca ekran boyutlarının geniş olması Android el terminallerini kullanıcılar açısından son derece cazip bir hale getirmektedir. 4.5G internet bağlantısı olan Android el terminalleri üretim, depo otomasyonu ve saha otomasyonunun yanı sıra birçok farklı sektörde verimli bir şekilde kullanılabilmektedir.

Sabit terminaller bilgi terminali olarak da kabul edilmekte olup fabrika, depo ve lojistik sektöründe aktif olan işletmelerde öncelikli olarak tercih edildiği gibi soğuk hava depolarında da kullanılmaktadır.

Windows Mobile ve Windows CE işletim sistemine sahip olan M3 terminaller her tür barkodu okuma imkanını vermeleri nedeniyle kullanıcılar açısından son derece avantajlı olduklarından birçok farklı alanda kullanılmaktadırlar.

Taşınabilir veri terminali olarak da bilinen el terminalleri özel yazılımlara sahiptirler. Tek bir cihaz olarak bilgisayar ve okuma fonksiyonlarını birleştirme özelliği taşırlar. Aynı zamanda varlıkları izleme ve envanter yönetimi yapma imkanı verirler. Windows işletim sisteminde çalışabilmeleri nedeniyle masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla aynı işlevselliği kullanıcılara sağlayabilirler.

Desnet'i Ziyaret Etmek İçin : https://www.desnet.com.tr/

Editör: TE Bilişim