HaberTS- Haber Servisi- İsrail çok yeni bir devlettir; bizim ülkemiz de İsrail yaşından büyük binlerce insan var. Bu kadar yeni bir devlet olmasına rağmen çok hızlı bir şekil de büyümeyi başardı; bu büyümede öncelikle parası, ikincil olarak da siyasi stratejileri çok etkili oldu. Küçük bir yerken şimdi Filistin topraklarının çoğuna sahip oldu. Zamanında sultan Abdülhamid han bunlara Ortadoğu’dan toprak vermemişti.  Padişahımıza bütün borçlarımızı silme ve kalanları ödeme sözü verseler de büyük sultan, ‘’ biz bu toprakları kanla aldık kanla veririz’’ diyerek onları gönderdi. Osmanlı yıkıldıktan sonra, Filistin onlara biraz toprak verdi ki bu onların en büyük hatası oldu. O topraklara yerleşen İsrail, şimdi bütün bölgeyi istila etmeyi başardı. Şimdi yeni saldırılar başladı, işte detaylar

  İsrail rahat durmuyor

 İsrail savaşı ve topraklarını büyütmeyi seven bir ülke; başta da söyledik, küçük bir ülke durumundan bu hale geldiler. Arap topraklarını yavaş yavaş fethetmeye başladılar ve biz Müslümanlar için çok önemli olan Kudüs şimdi onların toprakları içinde ve onlara ait bir bölge oldu. Bugün de son olarak Lübnan’a karşı bir saldırı da bulundular. Bu saldırılarına dünya sessiz kaldı ama Türkiye Akdeniz’de sondaj yapıyor diye kudurdular. Şimdi de konuşsunlar, desinler ya İsrail biz dünya olarak savaşa karşıyız sen ne yapıyorsun? Bu soruyu sormazlar ki ölenler Müslüman olduğu için sessizlik kendilerine en çok yakışan durum olarak görülür.

Arap devletlerine ne oldu?

 Türkiye Libya’da bir işgalci olarak değil normal bir şekil de yardım için gitti ama bu devletlerin hepsi şaha kalktılar.  Mısır, BAE bu iki devlet başta olmak üzere bize binlerce tehdit savururken, İsrail gözleri önünde topraklarını lime lime ediyor ama sesleri çıkmıyor. Bize karşı mı yiğitler yoksa altında başka bir sebep mi aramalı. İsrail Filistin’i yavaş yavaş işgal etmeye başladığında o kadar Arap ülkesi, cevap veremedi. Tek bir savaş yaptılar, onu da kaybettiler ki bu ülkeler şimdi gelmiş bizi tehdit ediyor. Sizler kendi topraklarınıza bile sahip çıkmaktan bir haber devletler, neyinize kalmış ülkemizi tehdit etmek. Çokta savaşmak istiyorsanız alın size İsrail orada ve size hatta hepinize meydan okuyor.

Editör: TE Bilişim