İşyeri hekimleri, işgücüne sağlık hizmeti sağlamak, işverenler için işyeri güvenliği ve sağlık koşullarını değerlendirmek ve halk sağlığını korumak dahil olmak üzere çeşitli kapasitelerde çalışır. Ayrıca çalışanları sağlıklı bir yaşam tarzını nasıl sürdürecekleri konusunda eğitmeye yardımcı olurlar.

İşyeri hekimleri, çalışanların işte karşılaştıkları taleplerin kesinlikle farkındadır ve hastalarının mesleki ihtiyaçlarına cevap verebilmelidir.

İşyeri Hekimi Görevleri Nelerdir?

İşyeri hekimi, çalışanların sağlığını değerlendiren ve iş güvenliği veya risk önleme konusunda yardım sağlayan bir tıp uzmanıdır.

İşyeri hekimi genellikle bir işverenin işçi yaralanmalarına karşı ilk savunma hattıdır. İşyeri hekimi, iş güvenliği riskleri ve yaralanma riskleri hakkında sistematik değerlendirmeler yapar, iş faaliyetleriyle ilgili tıbbi durumları değerlendirir ve olası tehlikeleri ele almak için planlar geliştirir. Bu tür değerlendirmeler, bir işyeri ortamında güvenlik için uzun vadeli planlamaya rehberlik etmek ve ayrıca bir acil durum sırasında kısa vadeli müdahale çabalarına rehberlik etmek için kullanılabilir. Ayrıca, işyeri hekimleri, belirli bir işyeri ortamındaki tehlikeleri azaltmak için mühendislik kontrolleri veya kişisel koruyucu ekipman gibi müdahalelerin nasıl kullanılabileceği konusunda rehberlik sağlayabilir.

İşyeri Hekimi ile Çalışmanın Faydaları Neler?

İşyeri hekimliği, işyeri ile ilgili hastalıkların önlenmesi, teşhisi ve tedavisi ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Aynı zamanda çalışma koşullarını iyileştirmeyi de amaçlar.

İşverenler, çalışanlarının sağlığına yönelik risklerin daha fazla farkında olduklarından, iş hekimliği uygulaması son yıllarda önemli ölçüde büyümüştür. Örneğin yetişkinlerin yaklaşık %50'sinin her yıl en az bir mesleki tehlikeyle karşı karşıya olduğu tahmin ediliyor. Mesleki tehlikeler arasında kimyasallar, biyolojik tehlikeler, çok yüksek veya çok düşük gürültü seviyeleri, tekrarlayan hareket yaralanmaları gibi ergonomik faktörler ve bilgisayarlarda veya telefonda ara vermeden geçirilen çalışma saatlerinden kaynaklanan stres sayılabilir.

İşyeri hekimi çalışmalarını yakından takip etmek isteyenler OSGB’ler ile de iletişime geçebiliyorlar. Bu sayede OSGB’ler tarafından işyeri hekimi yönlendirilmesi yapılmaktadır. İşverenler işyeri hekimi alanında çözüm ararken internet sitelerinden de gerekli araştırmaları yapmaktadırlar. Bu sebepten dolayı da işyeri hekimi hizmeti alabilmek için https://www.yontemakademi.com.tr/is-yeri-hekimligi-hizmeti internet sitesini ziyaret etmekte fayda bulunuyor.