Güzel bir gülüşe olmanın yolu ağız ve diş sağlığını korumaktan geçiyor. Hiçbir şikâyeti bulunmayanların bile her yıl düzenli olarak diş muayenesi yaptırmaları gerekiyor. Mevcut ağız ve çene problemlerinin de vakit kaybetmeden tedavi edilmesi önem taşıyor. Aksi takdirde bunlar ilerleyerek daha büyük sorunlara yol açıyor. Diş klinikleri bu alanda rutin kontrol, koruyucu tedavi, var olan sorunların tanısı ve çözümü için hizmet veriyor. Bunlardan birini seçerken bazı hususlara dikkat etmelisiniz.

İyi Bir Diş Kliniği Nasıl Olmalı?

  • Klinik ortamının yeterince konforlu ve hijyenik olması son derece önemli.
  • Muayene ve tedavi süreçlerinin gerçekleştirileceği yerler kullanım bakımından fonksiyonel olmalı, hekime ve hastaya rahat bir alan sunmalı.
  • Tüm âletler, araç-gereçler ve malzemeler steril koşullar altında, kendilerine özel ayrılmış yerlerde muhafaza edilmeli.
  • Pedodonti bölümü çocukların kendini rahat hissetmesini sağlamak için renkli, ilgi çekici bir şekilde tasarlanmalı.
  • Ayrıca çocuk hastalara yönelik olarak tek kullanımlık diş ipi, diş macunu, diş fırçası gibi ağız ve diş sağlığı ürünlerinin bulunduğu raflar olmalı. O rafların yer aldığı bölümde, ağız ve diş sağlığına dair animasyonların izlenebileceği ekranlar da bulundurulmalı. Söz konusu tasarım, çocukları ağız ve diş sağlığı noktasında gayet teşvik edici bir niteliğe sahiptir.
  • Öte yandan kliniğin duvarlarına bilgilendirici afişler asılmalı.
  • Bekleme salonları kişiler için rahat bir ortam sunmalı.

Bütün bu kriterler doğrultusunda tasarlanan Bursa Diş Kliniği, hastalara kendilerini evindeymiş gibi hissettiriyor. Dekorasyonundan oturma ünitelerine, gelişmiş ekipmanlarından modern teknolojilerine her şeyin kusursuz dizayn edildiği klinik, hasta mahremiyetini ve konforunu üst düzeyde tutuyor.

Kendinizi ve sevdiklerinizi güvenle emanet edebileceğiniz Turkuaz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile iletişime geçebilirsiniz.