KARABÜK (AA) - Karabük İl Koordinasyon Kurulu'nun üçüncü toplantısı, Vali Vekili Ahmet Karatepe başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karatepe, kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Ana gündem maddelerinin bu yılın ikinci döneminde kentte gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olduğunu ifade eden Karatepe, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda ilimizde 2021 yılında ulaştırma sektöründe 18, eğitimde 44, kültür ve turizmde 8, tarımda 60, enerjide 4, sağlıkta 8, diğer kamusal hizmetlerinde 34 olmak üzere toplam 176 proje ve iş yürütülmüştür. Yürütülen 176 proje ve işin toplam proje bedeli, 3 milyar 872 milyon 895 bin liradır. Bu projelere önceki yıllarda 1 milyar 298 milyon 298 bin lira, dönem sonu itibarıyla da 142 milyon 756 bin lira harcama yapılmıştır. Projelerin 2021 yılı ödenekleri, 425 milyon 836 bin liradır."

Yatırımcı bölge müdürleri ve daire müdürleri de yapımı süren ve planlanan projelerle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: aa