KASTAMONU (AA) - Kastamonu Belediyesi, Akdeniz ve Ege bölgelerinde yangından etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

"Birlikte güçlüyüz" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında acil ihtiyaç listesi oluşturuldu.

Belediyenin Sosyal Market Vakfı aracılığıyla toplanacak yardımların, yangından etkilenen vatandaşlara ulaştırılacağı bildirildi.

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de en fazla ormanın bulunduğu şehirlerin başında Kastamonu'nun geldiğini söyledi.

Türkiye'nin büyük bir afet ile karşı karşıya olduğunu anlatan Vidinlioğlu, "Biz ormanın ne denli kıymetli olduğunu bilen bir iliz. Öyle ki doğayla iç içe yaşıyoruz. Bu bilinçle ormanlarımızı her zamankinden daha fazla korumalıyız. Kastamonulular olarak çok dikkatli olmalıyız." dedi.

Yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralananlara acil şifa dileyen Vidinlioğlu, şöyle devam etti:

"Felaket bölgelerinde orman teşkilatları, itfaiye birimleri ve vatandaşlar omuz omuza mücadele ediyor. Maalesef yangınlardan etkilenen, evlerini, eşyalarını, hayvanlarını kaybeden vatandaşlarımız da var. Biz de bir nebze olsun oradaki vatandaşlarımıza destek olmak için bir kampanya başlattık. Arkadaşlarımız acil ihtiyaç listesini hazırladılar. Sosyal Market'imize gelen yardımlar en kısa sürede yangın bölgesine gönderilecek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır. Şimdiden destek olan tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim milletimize böyle felaketler bir daha yaşatmasın inşallah."

Vidinlioğlu, kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşların Sosyal Market Vakfı'na bağış yapabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: aa