KASTAMONU (AA) - Kastamonu, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer almak için 2023'te başvuruda bulunacak.

Kastamonu'nun gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olması için düzenlenen "UNESCO Masası" Koordinasyon Toplantısı, Vali Avni Çakır başkanlığında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nda (KUZKA) gerçekleştirildi.

Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun gastronomi şehri olmasının bu alanda sahip olduğu değerlerin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve turizme sağlayacağı katkı bakımından önemli olduğunu söyledi.

Başvuru dosyasının 2023 yılında UNESCO'ya sunulacağını belirten Vali Çakır, şunları kaydetti:

"Başvuru, Kastamonu Belediyemiz tarafından yapılacaktır. UNESCO tarafından ciddi ve kapsamlı bir başvuru dosyası beklendiğinden bu toplantıda, neler istendiği anlatılacak ve istenen hususların hangi kurumlar tarafından yerine getirileceğini kararlaştıracağız. Kastamonu'nun gastronomi şehri olması, değerlerinin korunması ve turizme sağlayacağı katkı bakımından çok önemlidir. Şehrimizin gastronomi alanında kültürel değerleri ve ekonomik olarak da yeterli potansiyeli vardır. Ancak başvuru dosyası uzun soluklu ve disiplinli çalışmayı gerektirmektedir."

Çakır'ın konuşmasının ardından UNESCO çalışmaları ve başvuru dosyasında yer alan taleplere ilişkin bilgilendirme yapıldı.

"UNESCO Masası" üyeleri toplantının ardından KUZKA hizmet binasında oluşturulan çalışma ofisinde incelemelerde bulundu.

Toplantıya, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve bazı kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak: aa