Vatandaşlardan farklı konularda çok sayıda şikayet alan Kamu Denetçiliği Kurumuna hızlı tren ve trenlerde emniyet kemerinin olmaması nedeniyle sorunun çözümü için başvuru geldi.

Başvurucular araçlarda, otobüslerde, uçaklarda emniyet kemeri varken 255 kilometre hızla giden hızlı trenlerde emniyet kemeri olmaması konusunu Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıdı.

Başvurucu KDK’ya yaptığı şikayet başvurusunda 255 kilometre hızla giden hızlı trenlerde emniyet kemerinin olmamasının yolculuklarını tehlikeye attığını, tren kazalarındaki yaralanma ve ölümlerin kaza anında savrulmalardan olduğunu belirterek hızlı trenlerde de güvenli yolculuk yapmak için emniyet kemerlerinin olmasını istediklerini belirtti. Araçlarda, uçaklarda ve otobüslerde emniyet kemeri hatta çocuk emniyet kemerleri olduğunu söylen vatandaş, trenin acil durması durumunda kendini ve çocuklarını nasıl koruyacağını bilmediğini belirterek tüm vagonlarda emniyet kemeri olması gerektiğini söyledi.

Şikayet başvurusunu alan Kamu Denetçiliği Kurumu konuyu detaylı olarak inceleyerek başvuruyu en kısa sürede karara bağlayacak.
Kaynak: iha