Trabzon'un Karadeniz Şirketler Grubu Kebir Süt fabrikası Kastamonu'dan süt mü alacak? Ülkemizde bilinen en büyük süt ürünleri markalarından birisi olan Kebir Süt Kastamonu'dan süt almaya başlıyor. Bilinen bir gerçektir ki Kastamonu sütü kalitesi ile bilinir ve Trabzon ve Kastamonu'daki iş ortaklığı ile yeni yatırım gündeme geldi. Kebir Süt olarak bilinen Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde bulunan ülkemizin dört bir yanına sunulan Kebir marka süt Kastamonu'da yeni ortaklığını başlatıyor ve açıklamalara göre Kastamonu'dan günlük yaklaşık olarak 24 tona yakın süt almaktadır ve bilinen şu ki Kastamonu ile Trabzon arası yaklaşık 1200 kilometredir mesafe bulunmaktadır. İş ortaklığı anlaşması yapıldı.

Kebir Süt

Anadolu Tarım ve Hayvancılık tesisinde 800 baş büyük hayvan bulunuyor. Kastamonu'da bulunan bu süt tesisinin sağlık kurallarına ve hijyen kurallarına uygun olduğu belirtiliyor. Kurum sorumlusunun yapmış olduğu açıklamaya göre süt tesisi hastalık markasından tutunda, arı işletme sertifikasına, Avrupa Birliği onay belgesine kadar taşımaktadır.

Ürünlerim kesinlikle bütün sağlık kurallarına açık olduğunu belirtmiştir. Toplumun sorunlarından olan Brusella ve Tüberküloz riskinin kesinlikle bulunmadığını belirtmektedir. Tesiste bulunan sütler 15 dakika içerisinde yaklaşık 40 derece sıcaklıktan 4 dereceye kadar düşürülmektedir. Süt için belirlenen yasal bakteri sınırının kat kat altında olduklarını belirtmektedir. Üretilen sütte insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir faktörün olmadığını ve katkı maddesinin kesinlikle bulunmadığını belirtmişlerdir.

Editör: TE Bilişim