Filo araç kiralama İstanbul ve birçok ilimizde şirketlerin son dönemde büyük ilgi gösterdiği hizmetlerden biridir. Carvento bireysel ve kurumsal müşterilerine son derece ekonomik fiyatlarla uzun süreli araç kiralama imkanı sağlamakta olup filo kiralama fiyatları İstanbul ve diğer illerimizde belirli kriterlere göre belirlenmektedir.

Filo araç kiralama hizmetlerinden yararlanan şirketler ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacakları araçlara öz kaynağa gerek olmadan sahip olabilirler. Aylık kiralama faturalarını gider olarak gösterebilmelerinin yanı sıra bakım, muayene, trafik sigortası, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi işlemlerle ilgilenmezler. Filo araç kiralama hizmetlerinde kiralanan araçların tüm bakım, hasar ve onarım işlemlerini Carvento takip eder.

Filo araç kiralama şirketlere birçok avantaj sağlamasından dolayı büyük talep görmekte, sektörün hızlı bir şekilde büyümesi bu pazardan pay almak isteyen çok sayıda şirketin bulunmasına neden olmaktadır. Farklı ölçeklerde şirketler filo araç kiralama hizmeti vermekte olup şirketlerin filo araç kiralama hizmeti alacakları markayı seçerken deneyim, profesyonellik ve hizmet kalitesi gibi konuları titizlikle değerlendirmesi gerekir. Zaman yönetimi konusunda başarılı, hızlı, uygun fiyatlı ve müşteri memnuniyeti odaklı olan Carvento müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kendilerine en uygun alternatifleri sunmaktadır.

Filo Araç Kiralama Neden Avantajlıdır?

Filo araç kiralama en basit şekliyle araçların satın alınmaksızın uygun koşullarda ve uzun süreli olarak kiralanması hizmetidir. Filo araç kiralama hizmetinden yararlanan şirketlerin araç satın almak için sermayeye sahip olma ihtiyaçları ortadan kalkar. Ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sermayeye sahip olma gereksinimlerinin ortadan kalkmasıyla birlikte söz konusu sermayelerini işlerini büyütmek için kullanabilirler. Araçlarını yenilemek istediklerinde satış işlemleri için zaman harcamalarına ve ikinci el değer değişim riskini üstlenmelerine gerek kalmaz. Kiralama bedeli aylık olarak sabit taksitlerle ödendiği için araç sahibi olmak ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için toplu nakit çıkışı yapılması gerekmez. Filo araç kiralama hizmeti aynı zamanda şirketlere vergi avantajı da sağladığından birçok şirket tercihini araç satın almaktansa araç kiralama yönünde kullanır. Araç satın alındığında KDV maliyet unsuru haline gelip KDV indiriminde kullanılamamasına rağmen filo araç kiralama hizmet bedelindeki KDV’nin tamamının KDV indiriminde kullanılması söz konusudur. Filo araç kiralama hizmetine ilişkin henüz vadesi gelmemiş olan ileri tarihli kiralama bedelleri işletmelerin mali borçları arasında gözükmediğinden dolayı şirketlerin daha güçlü bir bilançoya sahip olması mümkündür.

Filo kiralama hizmetleri temelde bir aracın satın alınmış gibi uzun vadeli olarak kullanılması imkanını sağlar. Filo kiralama belirli bir süre, kilometre ya da aylık ürün kapsamında şahıslara ve şirketlere araç kullanım imkanı sunan en avantajlı finansal ürünlerden biri olduğundan dolayı hem yerli hem yabancı kurumların lojistik fonksiyonları için gereksinim duydukları araç ihtiyacı filo kiralama şirketleri tarafından yüksek kalitede hizmetlerle karşılanmaktadır.

Özellikle büyük şirketler gereksinimlerine göre farklı markalarda ve modellerde araçlara farklı periyotlarda ihtiyaç duyarlar. Bu durumda gerekli araç alım satımlarının yapılmasındansa alternatif olarak Carvento filo araç kiralama hizmeti ile diledikleri araçlara daha hızlı ve ekonomik bir şekilde ulaşabilirler.

Araçların vergilerinin ve periyodik bakımlarının takip edilmesi firmalara zaman ve maliyet açısından yük oluşturur. Carvento aracılığıyla yapılan filo araç kiralama işlemleri sayesinde bu işlemlerin takip edilmesine gerek kalmaz. Tüm süreç Carvento’nun deneyimli ve profesyonel ekibi tarafından takip edilir ve yürütülüt. İkinci el araçları satmak bazen oldukça zordur ve meydana gelen değer kaybı dolayısıyla aracın istenilen fiyata satılamaması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Carvento hizmetlerinden yararlanan ve filo araç kiralayan firmalar zaman içerisinde araçlarda ortaya çıkan değer kaybından kaynaklanacak zararlardan etkilenmedikleri gibi olası bir kaza, bakım ya da tamir gereksinimi durumunda uzun süre araçsız kalmaları ve ulaşımlarının aksaması gibi durumlarla karşılaşmazlar. Çünkü bu tür durumlarda Carvento müşterilerini mağdur etmeden kendilerine en kısa sürede ikame araç temin eder.

Carvento araç kiralama hizmetinden yararlanan müşterilerine araç kiralama süresi boyunca kaliteli ve kapsamlı hizmetler vermeyi hedeflemektedir. Carvento Türkiye genelinde anlaşmalı olduğu 360 servis noktası ile müşterilerine üst düzey hizmet sunan bir markadır. 7/24 Assistance hizmeti ile ihtiyaç duydukları her an müşterilerine destek sağlar. Ayrıca anlaşmalı lastik servislerinde lastik depolama ve lastik değişim hizmetleri verir.

Carvento verdiği kaliteli ve ekonomik hizmetler sayesinde şirketler açısından büyük bir mali külfet haline gelebilecek olan araç satın alma işlemini en ekonomik fiyatlarla filo araç kiralama opsiyonu ile çözme imkanı sunar. Kiralama süresi boyunca her an ulaşılabilir olması ve olası tüm sorunlara en kısa sürede etkili çözümler sunması Carvento’nun filo araç kiralama sektöründe rakiplerine göre birkaç adım öne çıkmasını sağlar. Carvento tarafından müşterilerine sunulan pek çok destek hem maliyetlerin hem de işletmelerin araç takip süreçlerine ayıracağı zamanın azaltılmasına da katkıda bulunur. Carvento’nun Türkiye genelinde bulunan 360 adet servis noktası marka müşterilerinin en ufak ihtiyaçlarının dahi en kısa sürede üst düzey kalitede giderilmesi konusunda önemli bir görev üstlenmektedir.

Editör: TE Bilişim