Korona virüs dünyanın 1 numaralı gündemi olmaya devam ediyor; dünya sağlık örgütü her gün yeni bir açıklama yaparken, sağlık bakanımız da yeni açıklamalarla halı bilinçlendirmeye çalışıyor. Korona virüs dünyanın ilk defa tanıştığı bir hastalık olduğu için gündem değişmeden virüs haberleri hem medya aracılığıyla hem de kulaktan duyma bir şekilde devam ediyor. Hastalık dünyada ilk defa Çin’de gözükmüş o günden sonra yayılmaya başlamıştı; hastalıkla ilgili ilk bilgileri dünya hep Çin’den aldı. Şimdi ise bütün dünya kendi gücü kadar araştırma ve incelemelerde bulunuyor. Hastalığın dünya üzerinde ilk görüldüğü zamanlarda bir haber yayılmıştı hastalık, sıcak ortalarda daha az yaşayıp bir o kadar yavaş yayılıyor. Bu haberler doğru mu işte detaylar

Sağlık bakanı açıkladı

Sağlık bakanı insanlarda bir rehavet olduğunun ve bu rehavetin nedeninin bu yanlış haberler olduğunun farkında olduğu için açıklama yapmak zorunda kaldı. Sağlık bakanı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hastalık sıcakta daha az bulaşıyor ve ölüyor şeklinde olan haberlerin yalan olduğunu açıkladı. İnsanlar bu konu hakkında biraz geniş düşünse zaten hemen yalan olduğu ortaya çıkıyor; Avustralya bu sene en yüksek sıcaklıkları yaşamasına rağmen hastalık bitmedi; daha sonrasın da Türkiye’de Şanlıurfa ve bütün güneydoğu Anadolu sıcaktan yanarken yine hastalık hızlı bir şekilde yükseliyor. Hastalıktan sıcakla birlikte kurtulacağız fikri sağlık bakanının da dediği gibi tamamen boş bir hayaldir.

Hastalığın tek kurtuluşu önlem

 Hastalıktan kurtulmanın bir yolunu arıyorsak o zaman hiç bulaştırmayacağız. Ülkemiz de ve dünyada hastalıktan kurtuluş olarak şu an bulunmuş bir yol yoktur; aşı çalışmaları son sürat devam etse bile şuan insanların hizmetine sunulmuş bir aşı da bulunmuyor; ülkemiz de sıcak hava vs. gibi durumlarla kurtulmak yerine maske ve eldiven gibi araçları takalım. Sonra ki süreçte yapacağımız iş ise işimiz olmadıkça kalabalık yerlerden uzak durmak; bu şekilde hastalığı bulaştırmayarak,  korona virüsten uzak durmuş oluruz. Hastalığın özellikle belirli bir yaşın altında kalanlara zararı çok az olup, ölüm riski düşük olsa da vücutta bıraktığı tahribat oranı fazlasıyla yüksektir. Bu da hastalığın ben gencim bir şey olmaz algısına karşı büyük bir güç olduğunu söylememizi gerektiriyor.