Koronavirüs mutasyonunun oluşturduğu korku Türkiye’de prefabrik ve villalara olan talebi patlattı. Prefabrik hazır ev üreticilerinin aldığımız bilgiye göre oluşan yoğun talep nedeniyle sektörde ilk kez vardiyalı çalışma sürecine girildiği vurgulandı. 2020 başı itibariyle tüm dünyayı etkisi altına almaya başlayan korona Mart ayı itibariyle Türkiye’ye ulaştı. Sağlık Bakanlığı uhdesinde oluşturulan Bilim Kurulu’nun önerileriyle acil tedbirler alınsa da virüsün yayılımı bir türlü durdurulamadı. Korkuya kapılan vatandaş bir yandan kendi tedbirlerini de almaya başladı. Müstakil evler korona virüsten korunmanın en kolay çözüm yolu olarak göründü. Bir anda prefabrik ev ve villalara olan ilgide büyük bir artış yaşanmaya başlandı.

İngiltere ve Hindistan mutasyonuna müstakil ev çözümü

İngiltere mutasyonunun ulaşmasıyla bir anda Türkiye’deki vakalar beklenmedik şekilde arttı. Günlük vakalar 50 – 60 binlere kadar dayandı. Yetkililer yayılım hızını düşürme adına ek tedbirlere başvurdu. Tam kapanma devreye sokularak yayılımın önü alındı. Üzerine bir de Hindistan’dan gelen haberler korkuyu iyice yükseltti. Prefabrik evlere olan aşırı talebe yenileri eklendi. Köyünde arsası bulunan köyüne yeni bir prefabrik ev yapmaya başladı. Köyünde yer bulamayan vatandaş yaşadığı şehre yakın lokasyonlardaki arsalara yöneldi. Arsasını alan hemen prefabrik firmalarının yolunu tuttu.

Prefabrik evlere en çok talep büyükşehirlerden

Korona kırsala göre büyükşehirlerdeki yaşamı daha çok etkiledi. İç içe evlerde yaşam, trafik, yoğun market ve alışveriş merkezleri virüs artışını tetikledi. Vakaların çoğu İstanbul, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde yoğunlaşınca vatandaş doğal olarak etkilendi. Kendisi ve ailesi için daha korunaklı ev arayışına girdi. Prefabrik evler hızlı üretim ve kurulum avantajıyla sorunun çözümüne büyük katkı sağladı. Üstelik prefabrik ev fiyatlarıyla da cazip avantajlar sunuyor. prefabrik yapı modeliyle 2+1 80 m2 hazır evin üretim ve kurulumu ortalama 1 hafta. Zemin betonunuzu hazır ederek evinizi aynı gün talep edebilirsiniz. Kurulum sonrası şap ve fayans uygulamanızı yaptırdığınızda firma boya ekiplerini arayabilirsiniz. Evin büyüklüğüne göre ortalama 2 gün süren boya sonrası yeni evinize güvenle oturabilirsiniz.

Sözleşme sonrası modern üretim hattında kısa sürede sevke hazır edilen prefabrik ev tek araca yüklenerek Türkiye’nin her bölgesine gönderilebiliyor. Nakliyenin tamamlandığı gün kurulum yerinde hazır edilen firma ekipleri malzemeleri araçtan indirerek hemen montaja başlıyor. Duvar bloklarının kurulumuyla başlayan montaj çatı ile devam ediyor. Prefabrik evin yapıya özel projeli elektrik ve su tesisatları da aynı ekiple montaj esnasında gerçekleştiriliyor. Montaj bitiminde iç oda panel kapıları ve çelik kapı, pvc ısı camlı pencereleride takılmış oluyor. Çatı örtüsü ve izolasyon malzemesi serim uygulamaları montaj anında yapılan uygulamalardan.

Prefabrik evle ister hobi evi veya 250 m2 villa

Teknolojik hatlarda kaynaksız yeni nesil teknolojiler kullanılarak üretilen prefabrik ev modeliyle farklı beklentilere özel müstakil evler hazırlanıyor. Prefabrik evde en küçük ölçü 28 m2 1+1 hobi evleri. Bu ev modeli özellikle müstakil doğa evleri için çok güzel. Kendi arsanıza yaptıracağınız hobi evinde konaklayarak bahçede çocuklarınızla yapacağınız o kadar çok etkinlik var ki. Çeşit çeşit ağaçlar dikmek, çiçeklerle bahçeyi donatmak, domates, biber veya patlıcan fidelemek bu etkinlikler arasında. Kümeste tavuk besleyerek her gün taze günlük organik yumurtalı kahvaltı sofrasına oturabilirsiniz.

Prefabrik evlerde villa beklentilerine özel tasarımlar da bulunuyor. 250 m2 5+1 prefabrik villaya ne dersiniz? Dilerseniz bir ay gibi kısa bir sürede villanızda yeni bir yaşama merhaba deyin.

Prefabrik ev fiyatları çok cazip

Güvenli ve uzun ömürlü yapı sistemiyle üretimin gerçekleştirildiği prefabrik sektöründe ev fiyatları da son derece cazip. Bütçenize göre sadece 35 bin liradan başlayan fiyatlarla prefabrik ev sahibi olmanız mümkün. Uzun ömürlü, güvenli, enerji tasarrufuna sahip yüksek yalıtım uygulamaları prefabrik evlerde. Tek yapmanız gereken güvenilir bir markayı tercih etmeniz. Araştırdığınızda her yıl binlerce aileyi ev sahibi yapan Karmod gibi markalar sektörde faaliyet gösteriyor.

Pandemi sürecinde en çok tercih edilen 2+1 prefabrik evler

Pandemi sürecinin oluşturduğu müstakil ev taleplerinde en fazla ilgiyi 82 m2 2+1 prefabrik evler görüyor. Türkiye’nin her bölgesine köy şehir demeden tek kamyonla sevk edilebilen bu ev üç günde kurulabiliyor. Islak zemin fayans ve şapını yaptırdığınızda boya ekipleri gelerek bu evi iki günde boyayarak kullanımınıza hazır teslim ediyor.

Editör: TE Bilişim