Hem lezzetli hem sağlıklı bir tarifle karşınızdayız. Ramazan sofranıza çok yakışacak kremalı ıspanaklı makarna tarifi sizlerle!

Sağlıklı ve lezzetli yemeklerin el ele yürüyemeyeceğini düşünüyorsanız, bu ağız sulandıran ıspanaklı makarna tarifi bu efsaneyi sizin için yıkacak. Yapımı kesinlikle çok kolay. Bu makarnanın güzelliği, çocuklarınız için hızlı bir öğle yemeği hazırlamak istediğiniz günlerde hazırlayabileceğiniz veya bir akşam yemeği için hoş bir seçenek olmasıdır.

Kremalı Ispanaklı Makarna Nasıl Yapılır?

Makarnayı haşlayın, sebzeleri soteleyin ve karıştırın, tereyağı ve/veya krema ekleyin ve işte başlıyorsunuz. Ancak bir yemeği hatırlamaya değer kılan şey, fındıkların mükemmel gevreği, makarnanın yumuşaklığı ve diğer pek çok şey gibi küçük ayrıntılardır. Öyleyse, ağzınıza layık bir makarna yaratmak için bu ipuçlarına ve önerilere bir göz atın!

Makarna: Biz burada penne kullanmış olsak da, spagetti, farfalle veya sevdiğiniz herhangi bir tür hamurla ıspanaklı makarna yapmayı deneyebilirsiniz.

Sebzeler: Çocuklar genellikle tabakta yeşillik fikrinden hoşlanmazlar. Yani ıspanak yapraklarını makarnadan gizlemek istiyorsanız, beyazlatılmış ıspanağı püre haline getirin ve makarnaya ekleyin. Ayrıca isterseniz brokoli, kabak, domates ve avokado gibi diğer sebzeleri de ekleyebilirsiniz.

Peynir: Bu tarifte ricotta peyniri kullandık. Sahip olduğu cesur dokudan hoşlanmıyorsanız, beğendiğiniz diğer çeşitleri seçin. Pişerken peynir eklemeyi atlayıp makarnanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpebilirsiniz.

Tereyağı: Tereyağı, makarnayı daha kremalı ve daha iyi yapar. Ancak, daha sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, zeytinyağı iyi bir seçenektir.

Kuruyemişler ve baharatlar: Kızarmış kuruyemişler makarnaya gevreklik katar. Öyleyse devam edin ve en sevdiğiniz yemişleri ekleyin.

Malzemeler

  • 1 kilo penne makarna
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 su bardağı ricotta peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 4 yemek kaşığı tereyağı tuzsuz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı isteğe bağlı
  • Zevkinize göre kara biber ve tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Başlamak için, bir kaseye ricotta ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Şimdilik bir kenarda tutun.

Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Zeytinyağı ekleyin, karıştırın ve ardından makarnayı ekleyin. Yaklaşık 8-10 dakika yumuşayana kadar pişirelim.

Şimdi makarnayı bir kevgir içinde dikkatlice boşaltın ve bir kenara koyun. Bir bardak makarna suyunu sosu yapmak için kenara ayırın.

Makarna pişerken sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Makarnanıza eklemek isterseniz, çam fıstığını kavurmakla başlayın.

Büyük bir tava veya tencere alın ve içine fındıkları ekleyin. Orta ateşte, ara sıra karıştırarak yanmamaları için pişirin. Hazır olduklarında, onları küçük bir kaseye aktarın. Makarnanıza çam fıstığı eklemiyorsanız bu adımdan vazgeçebilirsiniz.

Şimdi aynı tavaya tereyağı ekleyin ve orta ateşte erimesini sağlayın. Kıyılmış sarımsak ekleyin ve altın kahverengi olana kadar sote edin. Bu yaklaşık 2 dakika sürecektir.

Sarımsaklar pişince ıspanağı tavanıza ekleyin. Tüm yaprakların yeterince ısı alması için uygun şekilde karıştırın. Ispanakların solmasına yardımcı olmak için bu aşamada makarna suyunu da ekleyebilirsiniz.

Şimdi sosun üzerine tuz serpin. Sonra krema ekleyin ve iyice karıştırın. Sos koyulaşana kadar pişirin, ardından isterseniz biber ve tuz gibi baharatları ekleyebilirsiniz.

Şimdi makarnayı bu sosa ekleyin ve tüm makarnalar sosla kaplanana kadar karıştırın.

Ocağı kapatın ve üzerine ricotta ekleyin. İyice karıştırın ve isterseniz makarnayı tekrar baharatlayın.

Servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş çam fıstığı serperek servis yapın. Bir veya iki fesleğen yaprağı ile süsleyebilirsiniz.