Beyoğlu’nda seyyar kahvaltı tezgahı işleten 3 çocuk babası Emin Kayış, bugünkü tüm gelirini Mehmetçik vakfı’na bağışlayacağını söyledi. Kayış, Satışlarını bir nebze olsun artırıp daha fazla yardım yapabilmek için tezgahına “Bugün kahvaltı satışlarımızın gelirinin tamamı Mehmetçik Vakfı’mıza bağışlanacaktır”yazısı astı.

Sultangazi’de kirada oturan 3 çocuk babası Kayış, Afrin’de görev yapan Mehmetçik için kendi çapında bir yardım kampanyası başlattı. Beyoğlu Karaköy Perşembe Pazarı’nda seyer kahvaltı tezgahı işleten 48 yaşındaki Emin Kayış bugünkü hasılatını Mehmetçik vakfına bağışlayacak. Sabah saat 04.00’de kalkıp 11.00’a kadar satış yapan Kayış, ve her gün 120 ile 130 TL arasında kazanç sağladığını anlatan Kayış, kazancını biraz olsun arttırıp daha fazla yardım yapabilmek için tezgahına “Bugün kahvaltı satışlarımızın gelirinin tamamı Mehmetçik vakfı’mıza bağışlanacaktır” yazını astı.

“Bugünkü kazancımız Afrin’deki askerlerimiz için"

Bugünkü satışının Afrin’deki askerler için olduğunu söyleyen Emin Kayış, “Bugünkü kazancımız Afrin’deki askerlerimiz için. Bizim elimizden gelen budur. Gerekirse bizi de alırlarsa biz de gideriz. Biz burada kahvaltı veriyoruz. Bugünkü satışlarımız Mehmetçik Vakfı’na bağışlamak için. Katkımız neyse gereken neyse elimizden gelen imkanlarımızı kullanmaya çalışıyoruz. Mehmetçiğimiz moralini bozmasın. Ben askerlik şubesine 5,6 arkadaş dilekçemizi verdik. Bizim de çocuklarımız var. Türkiye Cumhuriyetini kimse bölemez, bölmeye de gücü yetmez. Kimseye de müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

"Sabah geçerken gördüm bende böyle bir olaya vesile olmak istedim"

Destek olmak için kahvaltı yaptığını söyleyen Mehmet Ali Bakdemir “Arkadaşımız ufak esnaf olarak, yaptığı bütün kazançlarını Mehmetçiğe bağışlamaktadır. Sabah geçerken gördüm ben de böyle bir olaya vesile olmak istedim. Kahvaltımı burada yaptım. Tüm esnafı bekleriz”dedi.
Kaynak: iha