Ülke olarak 2020 yılında çok yoğun bir günden yaşıyoruz; Türkiye standartların biraz üstüne bir devletken son birkaç yıl içinde dünya siyasetinde söz sahibi olmak isteyen bir devlet haline geldi. Ülkemiz bu duruma gelince de kendisinden istenilen yardımları da geri çeviremedi. Normal de ülkemizden istenilen yardımlar oturmuş yardımlardı, para vb. türlerde yardımlardan bir gün farklı bir yardım isteği geldi. Libya ülkesi Türkiye’den yardım istiyor, yardım isteme sebebi olarak da ülkesin yapılan hain darbe girişimini gösteriyordu. Türkiye’ye yardımı konusunda bazı vaatlerde de bulunan Libya’nın yardım teklifi kabul ediliyor; Türk askeri libya2ya doğru yola çıkıyordu. O günden bugüne Türk askeri hainlere kan kusturdu işte detaylar.

Hafter’i bitiren Türk askeri oldu

Darbeci güç. Şu an son nefesini vermiş değil ama buna yakın bir konuma da geldi; Libya ülkemiz gibi büyük bir toprak üstünde değil. Parçalanan Osmanlı devletinden ayrılmış kabilelerin kurdukları devletlerden bir tanesi bile desek yanlış olmaz. Dünya için ise o kadar basit bir ülke değil, zengin petrol kaynakları var ve doğu Akdeniz’e sınırı olan bir ülke. Daha önce Kaddafi liderliğinde çok zengin ve görkemli bir hayatları vardı; Kaddafi’yi öldürdüklerinde bu hala düşmeyi hak etmişlerdi. Demokrasi çok güzel bir şeydir; Arap ülkelerinde ise demokrasi olacak bir yönetim biçimi değildir; krallığa alışmış olan toplumlardan bahsediyoruz. Kaddafi, kral diye öldürüldü yerine gelene hemen darbe yaptılar. Türk askerinin yardımı olmasa şu an tekrar krallıkla yönetilecek bir ülke olmuşlardı.

 Hafter’in elinde çok az bir yer kaldı

 Türkiye yardıma gittiğinde durumlar tam tersi bir konuma gelmiş darbeci güç ülkenin büyük bölümünü ele geçirmişti; Türk askeri gittikten sonra tek tek ve yavaş bir şekilde bütün konumları ele geçirmeye başladı. Askerimiz zorunlu bir durum olmadıkça sıcak çatışmaya girmedi ama asker eğitimi, kumanda etmek gibi konularda her zaman en büyük desteği olan yer oldu. Türk SİHA’ları da olayın seyrini değiştiren taraf oldu ve Hafter güçlerine gerçekten ecel teri döktüre döktüre onları batı kanattan ve kuzey kanattan çıkardı.

Editör: TE Bilişim