Liseye geçiş sınavı öğrenciler açısından oldukça önemli bir dönemdir. Bu sebeple bu sınava hazırlanmak için önceden planlar yapmak ve projelerini ona göre tanımlamak en doğru karar olacaktır. Öğrencilerin bu süreç içerisinde en güzel şekilde hazırlanabilmeleri için sadece konuları çalışması veya tekrarlaması değil bilakis, bol bol test çözerek hazırlanmaları oldukça önemlidir.

7. sınıf matematik test çöz sitelerine başvurarak orada matematikle ilgili veya diğer derslerle ilgili birçok teste ulaşabilir ve istediği testler arasından seçim yapabilir. Böylelikle daha iyi bir şekilde hazırlandığını öğrencinin kendisi de hissedecektir.

Farklı Testlerin Önemi

Test çöz sitelerinden veya uygulamalarından faydalanarak birçok farklı konuda ve farklı bölümlerde testleri çözmek kişiyi oldukça geliştirir. Zaten farklı testleri çözmek kişiye o konu ile ilgili daha farklı bakış açıları da kazandıracaktır. Zira tüm hazırlanan testler hazırlayan kişinin bakış açısına göre ve hangi pencereden baktığına göre şekillenir.

Her test çözen öğrenci farklı yerlerdeki hazırlanan testleri çözdükçe o konu ile ilgili birçok detaya da hâkim olmuş olur. Belki de konu tekrarından veya ünite okumaktan daha fazla önem arz eden husus, sınava hazırlanan kişilerin test çözmelidir. Tabii burada konu tekrarı da küçümsenmemelidir. Zira bir konuyla ilgili hiçbir bilgiye sahip olmayan kişiler bu konuyla ilgili detaylı bilgileri okumadan test çözerler ise yine eksik kalmış olurlar.

Fakat bilgi edindikten sonra sürekli aynı konuyu tekrar etmek yerine, test çözerek hazırlanmak en kaliteli çalışma biçimi olacaktır. Bu sayede önündeki büyük sürece ve eğitim yıllarına da sağlam bir temel atmış olarak başlayıp liseye adım atacaktır.

Hedef Belirlemede Öncelik

Sınava hazırlanan öğrencilerin bu süreci daha kolay atlatabilmesi için en önemli hususlardan bir tanesi de öğrencinin daha önceden hedefini belirlemesidir. Hangi alanda ilerleyeceğine karar veren ve kendisini bu alanda geliştirmek için uğraşan çocuk daha güzel bir şekilde hazırlanma imkânı da bulacaktır.

Zira kararsız olan kişiler birçok konuya ve birçok derse hazırlık yaparken hepsi hakkında yarım bilgi edinip başarısız bir sonuca ulaşması mümkündür. Fakat kararlı olup daha önceden plan ve programlarını hedefleyen ve belirleyen kişiler daha düzenli bir çalışma sistemi ile güzel bir hazırlık elde edecektir. Bu sebeple hedef belirlemeye öncelik tanınmalı ve ilk adım geciktirilmeden atılmalıdır. Sonrasında test çöz imkânlarını kullanarak değerlendirip en güzel şekilde sınavlara hazırlanarak öğrenci kendisinden emin bir hale gelmeli, korkusuz bir şekilde sınav gününü beklemelidir.

Editör: TE Bilişim