Manisa Sosyal Bilimler Lisesinin ulusal düzeyde bu yıl 6-9 Nisan tarihleri arasında üçüncü kez düzenleyeceği MASBUF 2018 hazırlıkları sürüyor.

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Cihat Gülseven, Danışman Öğretmen Proje Sorumlusu Cengiz Güzeloluk, Danışman Öğretmen İmren Mazman Başeğmez ve öğrenciler Emre Ayer ve Kübra Nur Göktaş ile birlikte Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forumu MASBUF 2018 projelerini tanıtmak ve programa davet etmek üzere Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Müdür Gülseven ziyarette yaptığı konuşmada Vali Güvençer’in kendilerini kabulü nedeniyle teşekkür ederek, “Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Ulusal Forumu (MASBUF) 3. Kez düzenlenecek. MASBUF ilk olarak 2016 yılında düzenlendi. Avrupa Gençlik Parlamentosunun Manisa’ya uyarlanmış hali. Ülkemizin değişik şehirlerinden seçilmiş nitelikli öğrenciler gelip okulumuz öğrencilerinin organizatörlüğünde Avrupa Parlamentosu Gençlik biriminin bir minyatürünü oluşturup belirlenen 8 ana başlıkta bir form düzenliyorlar. Belirlenen sorunlara çözüm önerileri getirilip bu çözüm önerileri bir raporla sonuç bildirgesiyle yayınlanıyor. MASBUF 2018, 6-9 Nisan tarihleri arasında 4 gün sürecek” dedi.

Vali Güvençer de gençlerin yurt ve dünya sorunlarını tartışabilecekleri ve bu sorunlara birlikte çözüm önerilerinde bulunabilecekleri ulusal düzeydeki gençlik ve eğitim forumu nedeniyle okul yönetimi ve öğrencileri tebrik etti. Proje ile hem okulun hem de Manisa’nın tanıtımına katkıda bulunacaklarını ifade eden Vali Güvençer, başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Kaynak: iha