Arjantinli eski yıldız futbolcu Maradona'nın ölümü ihmaller sonucu mu gerçekleşti? Ölüm raporunda hangi detaylar var?

Diego Armando Maradona'nın 25 Kasım 2020'deki ölümü sağlık kurulu tarafından halen araştırılıyor. Efsane futbolcunun tıbbi bakımının yetersiz olduğu ve kendi kaderine terk edildiği ortaya çıktı. Bu rapor dünya gündemini salladı!

San Isidro Savcılığı, Maradona'nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatmıştı. İnceleme yapan sağlık kurulu ölüm raporunu hazırladı. Arjantinli yetkililer raporu Reuters adlı haber ajansına ulaştırdı. İşte şok eden detaylar...

20 kişilik uzmanın katıldığı kurulun hazırladığı raporda, Diego Armando Maradona'nın son günlerinde hastanede kalmaya devam etmesi halinde daha uzun süre hayatta kalabileceği ifade edildi.

Maradona'nın bakımından sorumlu kişiler suçlandı. Sağlık ekibinin sorumsuz ve yetersiz davranması Maradona'nın ölümünü hızlandırdı iddiası ortalığı karıştırdı. Soruşturmada aralarında beyin cerrahı ve psikiyatristin bulunduğu 7 kişi Maradona'nın ölümüne sebebiyet vermekle suçlanıyor.

Beyin ameliyatından sonra evine nakledilen efsane futbolcunun ölüm nedeni kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi olarak açıklanmıştı.

Otopsi raporunda, Maradona'nın ölümünden önce alkol ve uyuşturucu madde kullanmadığı belirtilmişti.

Üstelik, doktorunun Maradona'nın imzasını taklit ettiği ortaya çıkmıştı. Zanlı doktor Luque, "Maradona doğal bir biçimde öldü" ifadesini vermişti. Bu olayın ardından defin işlemlerinden önce Maradona'nın naaşıyla 3 çalışan poz vermişti.

Editör: TE Bilişim