Mardin’in Mazıdağı ilçesi Evciler Jandarma Karakolu’nda görev yapan ve çarşı iznine çıkamadıkları için spor aletleri talep eden Mehmetçiğe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yanıt verdi ve talep edilen tüm aletleri temin ederek karakola ulaştırdı.

Mardin’de Mazıdağı Evciler Jandarma Karakolu’nda görev yapan Mehmetçiklerin, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na ulaşarak istedikleri spor aletleri dün Mardin’e ulaştı. Sosyal medya üzerinden gelen talebe anında cevap veren Başkan Kafaoğlu, kendisinden talep edilen spor aletlerini vakit geçirmeden temin ederek yola çıkarmıştı. İstenen spor aletleri ile Evciler Jandarma Karakolu’nda spor salonu kurulurken, bu karakolda görev yapan askerler, dün Başkan Kafaoğlu’nu görüntülü olarak arayarak teşekkür ettiler.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, son derece hassas bir dönemden geçtiklerini belirttiği telefon görüşmesinde Mardin Mazıdağı Evciler Jandarma Karakolu Komutanı Jandarma Üsteğmen Çavuş Fatih Polat aracılığı ile askerlere şunları söyledi:

“Askerlerimizi, Mehmetçiğimizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Rabbim, sizlere güç kuvvet versin. Onlar için ne yapsak azdır. Sizlerden böyle bir talep geldi. Dediler ki, orada bir dağ karakolunda, askerlerimizin spor aletleri konusunda ihtiyaçları olduğunu söylemişlerdi. Siz kendi gayretleriniz ile bir pinpon masası ve televizyon kazandırmışsınız. Dedik ki, biz de diğer ihtiyaçlarını karşılayalım. Balıkesir’den oraya hem sevgilerimizi muhabbetlerimizi iletelim hem de onların gönüllerini yapalım. Askerler bizim her şeyimiz, onlar sayesinde buralarda rahat ediyoruz. Devletimizin, milletimizin, bayrağımızın bekçisi onlar. Onlar için ne yapsak azdır. Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hiç bozmasın. İnşallah ülkemizi bölmek isteyenlere de fırsat vermesin. Nasıl kurtuluş savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu millet ve kahraman Mehmetçiğimiz destan yazdıysa O’nun kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak ve kollamak için bugün de Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde askerlerimiz dün Fırat Kalkanı’nda bugün de Zeytin Dalı operasyonunda Afrin’de kahramanlıklar gösteriyorlar, destanlar yazıyorlar. Bütün dualarımız, gönüllerimiz, yüreklerimiz sizlerle beraber. Cenabı Allah sizleri muzaffer eylesin inşallah. Gönderdiğimiz aletleri güle güle kullanın inşallah. Askerlerimiz böylelikle kendilerini geliştirme imkanına sahip olacaklardır. Her şey gönlünüzce olsun.”

Zekai Kafaoğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından karakolda görev yapan bütün askerlerin hep bir ağızdan “Sağ ol” diye bağırdıkları duyulurken; kısa telefon görüşmesi duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Evciler Jandarma Karakoluna GYM köşe istasyonu, profesyonel koşu bandı, profesyonel eliptik bisiklet, doğal kauçuk kaplı altıgen dambıl, dambıl sehpası, oyun konsolu, langırt masası, çay kazanı, çok fonksiyonlu lazer yazıcı gönderildi.
Kaynak: iha