HaberTS- Haber Servisi- Türkiye her geçen gün siyaset adına biraz daha karışıyor; hem muhalefet hem de iktidar cephesi kendi içinde ayrılıklara tanıklık etti. İlk ayrılığı muhalefet cephesinde Sayın Meral Akşener’le gördük MHP2den ayrıldıktan sonra kendi partisini kuran Sayın Akşener iyi bir ivme yakalamayı başardı. Bu siyaset tarihinde değil ama son yıllarda yaşanan ilk büyük ayrılık oldu. İkinci ayrılıklar iktidar kanadında yaşandı; iktidar kanadında iki büyük isim eski baka Ali Babacan ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu partiden ayrılarak kendi partilerini kurdular. Bu ayrılık iktidar kanadında şok etkisi yaratmaya yetti. Şimdi ayrılık sırası yeniden muhalefete geldi ve bu isim çok ses getirebilir; CHP’den ayrılmayı düşünen Sayın Muharrem İnce yeni parti mi kuracak? Kulislerde konuşulan bu konu ve iste detaylar

İnce parti kuracak mı?

CHP Türkiye’nin en eski ve en köklü partisi olarak öne çıkıyor; ülkemiz kurucu lideri Atatürk zamanında kurulan ve türkiye2nin de ilk partisi olan CHP’de kazanlar fokurduyor. Cumhuriyet halk partisi eski cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce yeni parti kuracak dedikodusu kulislerde konuşulmaya başlamış durumdadır. Son zamanlarda parti içinde gereken değerin verilmediği bir isim olan Sayın İnce yeni parti kurarak partiden ayrılmak istiyor. Kendisi sayın cumhurbaşkanı ile birebir karşı karşıya gelip te en yüksek oy alan isimdi. Ülke başkanlık seçiminde aday olmuş, seçimi kazanamasa da ak parti iktidarının zirve zamanında güzel bir oy almayı başarmıştı.

Muhalefetten memnun değil

Sayın İnce yaptığı açıklamada bire bir basına olmasa da çevresine muhalefetten menün olmadığını söylemiş, bu sözün ispatı olmasa da son kurultayda ona gösterilen muamele arada bir kopukluk olduğunun en büyük ispatıdır. Sayın Kılıçdaroğlu2nun sürekli partiyi aşağı çekmesine rağmen bir türlü istifa etmemesi bütün CHP ahalisi gibi ona da dokunmuş olacak ki böyle bir karar almış. Yalnız onun partiden ayrılıp başka parti kurması bir çözüm değildir; CHP iyi bir oy oranına sahip ve bu oyu büyük önder Atatürk sayesinde hala alıyor. Partinin başına geçse bir şeyler değişebilir ama partiden ayrılıp yeni parti kurmanın şimdilik kimseye bir fayda sağlayacağı yoktur. CHP ilk defa Sayın İmamoğlu ile İstanbul’da bu kadar büyük bir oy aldı; onun adaylığında Sayın İnce’nindi genel başkan olması işleri büyük oranda değiştirebilirdi.

Editör: TE Bilişim