MUŞ (AA) - Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla Belde Belediyesi "Kardeş Şehir Buluşması" kapsamında Muş'a gelen Trabzon'un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve beraberindeki heyeti davul zurna ile karşıladı.

Düzkışla Belde Belediyesi önünde davul zurnayla karşılanan heyet, daha sonra folklor ekibiyle halay çekti ve horon oynadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Genç, en çok mutlu olduğu programlardan birinde yer aldığını söyledi.

Düzkışla Belediyesi ile kardeş belediye olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu dile getiren Genç, şöyle konuştu:

"Düzkışla ile kardeş olduk, bir olduk, beraber olduk ve bir gönül köprüsü oluşturduk. Genç kardeşlerimiz, kızlarımız, erkeklerimiz bizleri horonla karşıladılar. Biz de onlara halayımızla beraber eşlik etmeye çalıştık. Aynı zamanda horonla halayın kardeşliğini beraber yaşadık. Bin yıl önce Sultan Alparslan'ın bu topraklara girişiyle Muş ile beraber başlayan bu kardeşlik hukuku şu anda bütün Anadolu'ya yayıldı. Maalesef 100 yıl önce olduğu gibi bu topraklarda gözü olanlar, bu toprakları emperyal amaçları uğruna bölmek isteyenler, bizim kardeşliğimizi de bölmek istediler. Bu kardeşlik hukukunu ortadan kaldırmak istediler ama çok şükür bunu başaramadılar, başaramayacaklar. Bu kardeşlik ilelebet bu topraklarda başladığından beri dimdik ayakta ve asaletli bir şekilde devam edecek."

Terör baskısı nedeniyle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin çok sıkıntılar çektiğini hatırlatan Genç, şöyle konuştu:

"Bu bölge, emperyal güçlerin oyuncağı olan terörün baskısı altında çok sıkıntı çekti ama çok şükür şu anda geldiğimiz noktada Sayın Cumhurbaşkanımız 'Edirne neyse Muş'ta odur, Trabzon neyse Diyarbakır'da odur, Hakkari neyse İzmir'de odur' bütün anlayışıyla ülkemizin her toprağına büyük bir özveriyle hizmet yaptı. Dimdik ayakta olalım. Biz yeryüzündeki sıradan milletlerden ve devletlerden değiliz."

Düzkışla Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kasak ise 30 yıldan bu yana böyle bir coşku, böyle bir heyecan görmediklerini ifade etti.

Ortahisar Belediyesi ile kardeşliklerinin 3 ay önce başladığını kaydeden Kasak, "İnşallah bundan sonra da kardeş belediyemizin desteğiyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızın desteğiyle üstümüze ne düşerse hizmete hazırız." dedi.

Trabzon'dan Muş'a gelen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise Trabzon ile Muş arasındaki yaşantıda hiçbir fark olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Muhtarlar olarak 81 ilde evimiz var, kardeşlerimiz var. Trabzonluyum. Bundan yıllar önce bize söylense Trabzonlu muhtarlar ile Muşlu muhtar bir araya gelecek belki kimse inanmazdı ama biz şu an konfederasyon olarak kuzeyiyle güneyiyle doğusuyla batısıyla bütün inançlarda ve bütün siyasi görüşlerle bir aradayız, tek yumruğuz. Hiçbir sorunumuz yok."

Başkan Genç, Kasak'a Trabzonspor forması hediye etti. Program, fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Programa, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: aa