Omurga vücudumuzun ve iskelet sistemimizin dik durmasını sağlayan ve art arda sıralanmış dik omurlardan oluşan iskelet sistemimizin temeli olan yapıdır. Omurga hastalıklarından veya omurgadaki rahatsızlıklardan kaynaklanan birçok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar genel olarak ağrılı bir biçimde seyretmektedir. Omurga hastalıklarının çeşitleri ve omurga ağrılarının şekilleri bölgelerine göre değişiklik arz eder. Omurga ağrıların içerisinde en çok karşımıza çıkan sırt ağrısı, boyun ağrısı, bel ağrısı ve sinir sıkışmasıdır. Sırt ağrısı genellikle yaşam kalitemizi ve özellikle de gün içerisindeki çalışma potansiyelimizi son derece düşüren ve vücudumuzdaki diğer organlara hatta göğüs kafesi ne kadar yansıya bilen bir ağrıdır. Omurganın sağ ve sol yanında bulunan kaslar kasılarak gerilir. Bu esnada c harfi gibi görünen boyun omurgası da düzleştirerek omuz ve sırtlarda bulunan sinirlerin çıkış noktalarına daralma meydana getirir. Bu yönüyle sırt ağrısı yavaş yavaş oluşmaya başlar.

Omurga ağrısı çeşitlerinin bir diğeri boyun ağrısıdır

Omurga ağrısı çeşitlerinden en sık karşımıza çıkanlardan biri de boyun bölgesinde yer alan ağrılardır. İnsan boynunda 7 adet omur bulunur ve bu omurların içerisinde de diskler yer alır. Bu diskler bazen sıkışabilir ya da yerinden oynayabilir. Yine aynı zamanda boynun rahat hareket edebilmesi için kıkırdak doku ve eklemlerde boyun bölgesinde yer alır. İşte kıkırdak doku eklemler boyundaki omurlar ve disklerde oluşan bir takım hasarlar nedeniyle boyun ağrıları da meydana gelmektedir. Bel ağrısı yine omurga bölgesinde karşımıza çıkan ve literatüre lumbago olarak yerleşmiş bir ağrı çeşididir. Bel ağrıları ani ve Keskin bir şekilde başladığı gibi yavaş yavaş artan bir seyirde gösterebilir. Bel ağrıları fıtık başta olmak üzere kaslardaki sıkışma ve yırtılma nedeniyle oluşabilir.

Omurga ağrılarının tedavisinde en etkili yöntem StimaWELL'dir

StimaWELL, Sbrain Omurga Terapi Merkezi tarafından hayatımıza giren ve yapay zeka çalışma prensibine dayalı bir ergonomik mattır. Bu mat üzerinde 12 adet kanal ve 24 tane elektrot bulunur. Yapay zeka destekli teknoloji ile bu elektrot ve kanallar dokuların derin bölgelerine ısı ve enerji iletirler. Son derece başarılı bir tedavi olan StimaWELL ile yüzlerce kişi ağrılardan kurtulmuştur.

Editör: TE Bilişim