ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güler, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) dünyada bir benzeri daha olmayan İstiklal mücadelesinin ardından milli egemenlik ruhu ile doğduğunu belirtti.

Bir asır önce Türk milletinin İstiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığının, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verilen istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağı olduğunu aktaran Güler, şöyle devam etti:

"Bugün geldiğimiz noktada dünyada ve coğrafi bölgesinde jeostratejik gücünü her geçen gün pekiştiren, arttıran ve hissettiren güçlü bir Türkiye vardır. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizin ve onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan yüce meclisimizindir. Bugün aynı milli duygular etrafında milletçe 101'inci açılış yıl dönümünü kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, daha da güçlenen Cumhuriyetimizle geleceğe güvenle bakıyoruz."

TBMM'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıyla 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramını, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlandığını vurgulayan Güler, istikballeri ve umutları olan çocuklara daha iyi bir gelecek, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm güçleriyle çalışmayı sürdüreceklerine işaret etti.

Güler, her yıl büyük bir coşkuyla kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 sebebiyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da buruk bir şekilde kutlayacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu zorlu süreçte çocuklar için yapacakları kutlamaları sosyal medya hesaplarından canlı yayınlayarak 23 Nisan coşkusunu evlere taşıyacaklarına değinen Güler, "İnşallah temennimiz odur ki bundan sonraki yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı ruhuna uygun bir şekilde çocuklarımızla iç içe coşku içerisinde kutlarız." ifadesini kullandı.

Güler, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün şehit ve gazileri, bu mecliste görev almış bütün siyasetçileri şükranla anarak, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Kaynak: aa