Avrupa ve Türkiye’nin ilk ve tek denize dolgu havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanında iki gündür etkili olan yoğun sis nedeniyle bazı seferler karşılıklı olarak iptal edildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun sisin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle Ordu-Giresun Havalimanından yapılması planlanan 9 Nisan Pazartesi günü 3 İstanbul ve Ankara seferleri gerçekleştirilemedi. İstanbul, İzmir ve Ankara’dan gelen 3 uçak ise yoğun sis sebebiyle bir kaç kez havalimanı üzerinde tur attıktan sonra Samsun-Çarşamba Havalimanına divert (yönlendirme) edildi. Samsun’a indirilen yolcular uçuş firmalarının sağladığı otobüslerle Ordu ve Giresun’a götürüldüler.

10 Nisan Salı günü sabah saatlerinde yapılması gereken İstanbul ve Ankara uçuşları yoğun sis sebebiyle aksadı. Seferlerin aksaması sebebiyle yolcular havalimanında saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Öte yandan bölgeyi etkisi altına alan sisin 3 gün daha devam edeceği belirtildi. Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, “Karadeniz kıyısında etkili olan sis hadisesinin önümüzdeki üç gün boyunca zaman zaman yoğunluğunu artırarak devam edeceği tahmin edilmektedir. Sis nedeniyle başta deniz ve hava ulaşımı olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Hava şartlarının uçuşa uygun hale gelmesiyle birlikte seferlerin yeniden başlayacağı kaydedildi.
Kaynak: iha