ORDU (AA) - Ordu Valisi Tuncay Sonel, "Hatırlanmak Bir Gün Değil, Her Gün Projesi" kapsamında engeli olan vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor.

Proje doğrultusunda 19 ilçedeki engelli vatandaşları tespit ettiren Sonel, eşi Handan Sonel ile Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki Rüzgar ailesini ziyaret etti.

Ortopedik engeli bulunan 51 yaşındaki Zafer Rüzgar ile sohbet eden Sonel, ailenin sıkıntı ve isteklerini dinledi.

Aynı mahallede yaşayan 47 yaşındaki zihinsel engelli Azime ve Hacer Can kardeşleri de ziyaret eden Sonel, herhangi bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sorarak, "Sizleri görmeye, tanımaya geldik. Sizler için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız." dedi.

Sonel çifti, zihinsel engeli olan 21 yaşındaki Kübra Şenyurt ve ailesi ile bir araya gelerek, sohbet etti.

Akyazı Mahallesi'nde ikamet eden 21 yaşındaki zihinsel engelli Betül Sena Bahar'ın annesi Fatma Bahar, kızının hastalığı dolayısıyla zor anlar yaşadıklarını ve çektikleri zorlukları Vali Sonel ve eşi Handan Sonel'e anlattı. Vali Sonel, annenin tüm taleplerini yerine getirdi.

Vali Sonel, proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlar, belediye başkanları, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü çalışanları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, muhtarlar, öğretmenler, imamlar ile bir yılı aşkın süre içinde tespit ettikleri 35 bin 58 engeli olan vatandaşın evlerinde ziyaret edildiğini belirtti.

İl genelinde engeli olan vatandaşlara devletin şefkatini ve sıcaklığını yılın belirli gün ve haftalarında değil, fırsat buldukça yılın her günü göstermeye çalıştıklarını vurgulayan Sonel, "Devletimizin şefkatini, sıcaklığını ve merhametini engeli olan vatandaşlarımıza ve onların ailelerine özen göstermeye dikkat ediyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber onların yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaretlerde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Nuri Aşçı ile Akyazı Mahallesi Muhtarı Hakan Sarı da hazır bulundu.


Kaynak: aa