ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Çaybaşı ilçesindeki yaklaşık yarım asırlık caminin restore edilmesi için çalışma yapıldığını bildirdi.

Güler, yazılı açıklamasında, kentin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkarak geçmişi gelecekle buluşturacaklarını belirtti.

Çaybaşı ilçesinde bulunan Gürcek Mahallesi Camisi'nde restorasyon çalışması yapılacağını kaydeden Güler, caminin aslına uygun onarılacağını ifade etti.

Güler, çalışmanın kısa sürede başlayacağını aktararak, "Caminin üzerindeki tabeladan 1979 yılında yapıldığını düşündüğümüz, neredeyse yarım asırlık Gürcek Mahallesi Camisi'ni yapacağımız çalışma ile ayakta tutacak ve aslına uygun olarak geleceğe taşıyacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Ahşaptan iki katlı olarak inşa edilen camide yapılacak çalışma hakkında da bilgi veren Güler, şunları kaydetti:

"Yaklaşık yarım asra yakın süredir ayakta kalmayı başarmış ahşap caminin ömrünü yapacağımız çalışma ile uzatacağız. Çürüyen ahşapları değiştirilecek camide çatı kiremitleri aktarılacak ve 522 metrekare cami alanında çevre düzenlemesi yapacağız. Camiye sonradan eklenen eklentiler kaldırılarak aslına uygun hale getirilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde bulunan tarihi çeşme, köprü, cami gibi yapılarımızı onararak geleceğe taşımaya önem veriyoruz."

Kaynak: aa