TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, üç ayların başlangıcı ve ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili'ni ülke olarak idrak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Regaip Kandili'nin Müslüman dünyasının dirilişine sebep olması temennisinde bulunan Genç, "Rahmet ve mağfiret ayı recep ayının müminlere hayırlı olmasını diliyorum. Mübarek Regaip Kandili'nin İslam alemine barış, huzur getirmesini ve bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederim." ifadelerini kullandı.

Tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik eden Genç, şunları kaydetti:

"Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabbimden diliyorum. Dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Salgın ve savaşlar nedeniyle milyonlarca insan sağlık ve beslenme gibi sorunların yanında ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya. Her zamankinden daha çok Yüce Rabbimizin sonsuz rahmet, bereket ve yardımına muhtacız. Bunun bilinciyle zorlukları aşmak için Allah'a karşı kulluk vazifelerimizi eksiksiz yerine getirerek bir yandan da rahman ve rahim sıfatlarının bütün evreni kuşattığı Rabbimizden dua ve niyazlarımızla yardım dilemeyiz."

Kaynak: aa