TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç, mesajında, İsrail'in haksız ve hukuksuz bir şekilde gasp ettiği Kudüs'te bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'da her ramazanda yaptığı melun saldırılarını bu sene de sürdürdüğünü belirtti.

Teravih namazını eda eden Müslüman cemaate yönelik gaz bombası ve plastik mermi kullanılarak yapılan saldırının aynı zamanda bütün Müslümanların inancına yapılan menfur bir saldırı olduğunu vurgulayan Genç, "Silahsız bir şekilde en tabii hakkı olarak sadece inancının gereği yerine getiren insanlara yapılan bu gaddar, hain ve alçak saldırının hiçbir mazereti olamaz. Bundan dolayı insan hak ve hürriyetlerine saygısı olan, hak ve adaleti savunan herkesi bu alçak ve hain saldırılara tepki göstermeye çağırıyorum. Saldırıda yaralanan bütün Müslüman kardeşlerimize yüce Rabbimden sağlık ve afiyet diliyorum." ifadesini kullandı.

Genç, Kadir Gecesi'ne bir kez daha ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadığını da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dini mübini İslam'ın en mübarek gecelerinden bir tanesi olan Kadir Gecesi'nin bütün müminler için feyzli, bereketli ve hayırlı olmasını dilerim. Bu mübarek geceyi aciz kullar olarak dua, ibadet ve niyazlarla geçirerek, işlediğimiz her türlü günah, hata için yüce yaradanın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmalıyız. Cenab-ı Allah'tan rahmet, bereket ve faziletlerin yeryüzüne oluk oluk indiği bu mübarek geceyi bütün Müslümanlara en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip etmesini diliyorum. Kadir Gecesi'nin İslam alemine barış, huzur ve hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

Kaynak: aa