İnce sac materyaller ile araçların kütlesinin azaltılması planlansa da bu materyaller yalıtım konusunda sorun oluşturmakta ve ilave ısı ve ses yalıtımı için müdahale gereksinimini ortaya çıkarmaktadır. Ses emici özelliği olmayan bu sac malzemeler hem dışarıdan gelen sesi hem de aracın içerisindeki sesi yalıtma konusunda oldukça başarısızdırlar. Araç kullanım konforunu artıran şeylerden belki de en önemlisi fazla gürültüye ve soğuğa maruz kalmadan seyahat edebilmektir.

Oto ses yalıtım malzemeleri sıfır araçlarda bile konforu artıracağı için önemli bir gereksinimdir. Aracın içerisinde, yolculuk esnasında oluşabilecek konfor kaybını ve gürültü kirliliğini önlemek adına oto ses yalıtımı yapılmaktadır. Oto ses yalıtımı kaput, kapılar ve aracın dış cephesi ile ilişkide olan bölgelere uygun yalıtım materyali konularak yapılan bir işlemdir.

Aynı şekilde ısı kaybına neden olan ince sac kullanımı, konforlu bir yolculuk için ayrıca bir önlem olarak oto ısı yalıtımını gerekli kılmaktadır. Otomobillerde ısı yalıtımının varlığı klima kullanımı gereksinimini azaltacaktır. Araçta klima kullanımı motorun devrini etkileyeceği için ısı yalıtımının varlığında klimaların daha az kullanılması otomobilinizin performansında da artışa sebep olacaktır. Ayrıca klimalar araçtaki yakıtı tükettiği için oto ısı yalıtımı varlığında yakıt tasarrufuna da katkı sağlanacaktır.

Uzun araç yolculuklarında motorun sesi ve yoldan kaynaklı sesler yolculuğu çekilmez kılabilmektedir. Bazen çevreden gelen sesler yüzünden araç içerisindeki müzik dahi duyulmayabilmektedir. Doğru oto ses yalıtımı ile bu gibi durumlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Aracın içine ve bagajın yan panellerine içeriden uygulanan ses emici plakalar ile kullanılacak yalıtım bantları ve süngerler oto ses yalıtımını tamamlayacaktır. Böylece yolun yapısından kaynaklanan herhangi bir gürültü rahatsız edici seviyeye ulaşmayacak ve oluşan bu sessiz ortam yolculuğunuzu konforlu kılacaktır.

Editör: TE Bilişim