Afrin’de görev yapan askerler için destek seferberliği başlatan Altıeylül Belediyesi, bu kez de Tunceli’nin Ovacık İlçe Jandarma Komando Tabur Kamutanlığı’na spor malzemesi desteği yaptı. Belediye ekipleri askerlere forma ve futbol topu gönderdi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın talimatı ile askeri personelle irtibata geçen belediye personelleri tarafından tabura çok sayıda forma ve halı saha topu gönderilmek üzere kargoya verildi.

Mehmetçiğe her zaman destek olacaklarının altını çizen Başkan Avcı, "Askerine Mehmetçik diyen, şehadeti en yüce mertebe olarak kabul eden, ordu millet vasfını taşımaya hak kazanmış yüce inanç ve değerlere sahip Türk milletinin fertleri olarak bizler de, ’Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır’ diyoruz. Türk sancağını canından aziz bilip, vatanının her karış toprağını savunmak ve korumak uğruna seve seve canını feda etmeye hazır Mehmetçiğimizin her daim yanındayız" dedi.

Amatör spor kulüplerine yapılan destekleri ve faaliyetleri sosyal medyadan takip eden Ovacık İlçe Jandarma Komando Tabur Kamutanlığı’nın spor malzemelerine ihtiyaçları olduklarını öğrenen Avcı, "Amatör spor kulüplerine yaptığımız destekleri sosyal medya hesabımızdan takip eden Ovacık İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanlığı personelinin, kısıtlı zaman ve imkanlarda gönüllerince vakit geçirmeleri ve tek sosyal aktiviteleri olan halı sahalarında forma ve futbol topu ihtiyaçları olduğunu, personelimizle iletişime geçilmesi neticesinde öğrendik. Bizler de karınca kararınca bir destekte bulunmak için forma ve futbol toplarını hediye olarak göndermeye karar verdik. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullansınlar" dedi.

Afrin’de görev yapan askerlere de başarılar dileyen Avcı, "Başta Afrin olmak üzere terörle etkin bir şekilde mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize yüce Mevlam’dan muvaffakiyetler diliyorum. Türk milletinin duaları sizlerle. Allah yar ve yardımcınız olsun" şeklinde konuştu.

Başkanın açıklaması sonrası Tunceli’ye gönderilecek olan spor malzemeleri kargoya verilmek üzere teslim alındı.
Kaynak: iha