Konteyner ev, fabrikalar tarafından özel olarak üretilen evlere verilen isimdir. Kullanım kolaylığı ve kısa süre içerisinde üretilmesi sebebiyle pek çok kişinin tercihi oluyor. Bunun yanı sıra son zamanlarda uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen kişilerin gözdesi olan konteyner evler her geçen gün daha farklı boyutlarda üretiliyor. Kısa süre içerisinde bir yerden başka bir yere taşıyabileceğiniz bu evler içerdikleri malzeme ve kullanım kolaylığı sebebiyle kullanıcılarına oldukça fazla avantaj sağlıyor. Peki, konteyner ev nasıl yaptırılıyor?

Konteyner Ev Nasıl Yaptırılıyor?

Konteyner evler oldukça kısa sürede yapılıyor. Konteyner evlerin yapımından önce ilk olarak evin yerleşiminin gerçekleşeceği arazi inceleniyor. Arazi incelemesinin gerçekleştirilmesinin ardından istek ve ihtiyaçlarınıza göre plan hazırlanıyor. Hazırlanan plan inşaat aşaması ileri bir tarihe atılmadan fabrikalara iletiliyor ve fabrika ortamında kısa süre içerisinde üretiliyor. Üretilen parçaların montaj işlemi fabrikalarda bir araya geldikten sonra konteyner ev kurulabilir hale getiriliyor. Bu aşamanın ardından konteyner müşterilerin müsaitlik durumuna göre bir hafta içerisinde kuruluyor. Prefabrik evlere orana daha kolay bir kuruluma sahip olan konteyner evlerin tamamlanması ve kurulumunun gerçekleştirilmesi ortalama iki haftalık bir süreci kapsıyor. Bu nedenle ev yaptırmak isteyen pek çok kişinin ilk tercihi konteyner evler oluyor. Peki, konteyner ev fiyatları nasıldır?

Konteyner Ev Fiyatları Nelerdir?

Konteyner ev hakkında merak edilen bir diğer konu ise konteyner fiyatlarıdır. Konteyner fiyatları malzeme maliyetinin artması ve ekonomiye göre şekilleniyor olsa da 2021 yılı itibariyle genel bir fiyatlandırma yapmak mümkündür. Bu durumda,

  • 21 metrekare konteyner ev fiyatı ortalama 36.300 Türk Lirasından başlamaktadır.
  • 35 metrekare konteyner ev fiyatı ortalama 50.600 Türk Lirasından başlamaktadır.
  • 45 metrekare konteyner ev fiyatı ise ortalama 78.800 Türk Lirasından başlamaktadır.

Ancak her geçen gün artan malzeme fiyatları ve tedarik ücretleri sebebiyle konteyner evlerin fiyatında da değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bu gibi durumlarda net fiyat bilgisine sahip olmak için firma ile iletişime geçmek en doğru yöntem oluyor.

Konteyner Evin Avantajları Nelerdir?

Konteyner evlerin pek çok avantajı bulunuyor. Kolay monte edilebilmesi ve düşük inşaat giderine sahip olması konteyner evlerin ilk avantajı olarak görülüyor. Temel yapı malzemesinin nakliye konteynerleri olması sebebiyle inşaat malzemesi için harcanacak olan gider azaltılıyor. Bu nedenle ev yaptırmak isteyen kişiler konteyner ev tercih ederek daha az maliyet ile kaliteli ve dayanıklı evlere sahip olabiliyorlar.

Maliyetin yanı sıra konteyner evlerin çevre dostu olması da avantajları arasında yer alıyor. Eski malzemelerin dönüştürülerek kullanıldığı konteyner evler çevre adına oldukça duyarlıdır. Tuğla, çimento gibi atığa sebep olan malzemelerin kullanılmaması da bu evlerin çevre dostu olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Tüm bu avantajların beraberinde kolay ve hızlı bir şekilde üretilmeleri konteyner evlerin en büyük avantajı olarak görülüyor. Tuğla, çimento gibi malzemelerin kullanılarak üretildiği geleneksel evlerin aksine konteyner evler oldukça kısa süre içerisinde üretilmektedir. Ancak üretim süresi konteyner ev modellerine göre değişim göstermektedir. Karmod konteynerler bu aşamada hızlı olması sebebiyle oldukça fazla tercih ediliyor.

Son olarak konteyner evlerin göz ardı edilmemesi gereken bir özelliği daha bulunuyor. Nakliye konteynerlerinden üretilen bu evler olumsuz hava koşulları, darbeler, deprem ve kasırgalara karşı oldukça güçlü bir yapıya sahiptirler. Konteyner evlerde üst üste sekiz kat çıkılsa da en alttaki kata herhangi bir zarar gelmiyor. Bu nedenle geleneksel evlerin aksine konteyner evler hem can güvenliği hem de maddiye bakımından oldukça fazla avantaj sunuyor.

Konteyner Ev Modelleri Nelerdir?

Konteyner ev modelleri, konteyner evler hakkında merak edilen bir diğer konudur. Ancak çeşitli modeller olsa da her firma her modeli satışa sunmuyor. Bu nedenle konteyner ev modellerini firma bazlı araştırmak son derece önemlidir.

  • Verandalı konteyner ev,
  • Birleşimli konteyner ev,
  • Konteyner ev,

Başta olmak üzere pek çok model bulunmaktadır. Bunun yanı sıra pek çok firma isteğe bağlı olarak çeşitli modellerin üretimini de gerçekleştiriyor. Bu aşamada hangi modeli istediğinize karar verdikten sonra konteyner ev fiyatına ve tasarıma ulaşım sağlayabilirsiniz. Konteyner evin modeline, malzemesine ve teslimat süresine göre fiyatında değişiklikler meydana geliyor.

Editör: TE Bilişim