Fransa’nın özellikle başkenti Paris’te şiddetini artıran olaylarda protestocuların sayısının yarım milyona yaklaştığı belirtildi. Gösteriler esnasında araçların yakıldığı, camların taşlandığı ve polisle çatışıldığı aktarıldı.

Paris’te yaşanan bu olayları yerinde takip eden ve haber servisi yapmak amacıyla bölgede bulunan Anadolu Ajansı mubabiri Mustafa Yalçın bir anda maskesine isabet eden gaz kapsülünden sonra kanlar içinde yerde kaldı. Gaz maskesinin camı kırıldıktan sonra hem gazdan etkilenen, hem de kırılan camdan dolayı yaralanan Mustafa Yalçın’a bölgede bulunan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Vakit kaybedilmeden ambulansla hastaneye kaldırılan muhabirin tedavisinin sürdüğü, bilincinin ise açık olduğu öğrenildi.

Gösterilerin en şiddetli günü olarak lanse edilen Perşembe günü polisin gözaltına aldığı gösterici sayısının 80 civarında olduğu belirtilirken, muhabir Mustafa Yalçın gibi atılan gaz kapsüllerinden dolayı yaralanan da çok sayıda Fransız gösterici olduğu açıklandı.