TV dünyası içerisinde izleyicileri en çok etkileyen ve en yüksek verim sağlayan iletişim aracı, reklam filmi olarak bilinmektedir. Çünkü insanlar gerek Türkiye'de gerek diğer dünya ülkelerinde ortalama olarak her gün 4 saat üzerinde TV izlemektedir. Bu nedenle reklam filmleri özellikle TV iletişim stratejileri konusunda çok önemli görülmektedir.

İzleyicilerin reklam filmi sayesinde ürün ve marka ile bağdaşım kurabilmesi nedeniyle bu çalışmaların yoğun bir araştırma ve hazırlık ile elde edilmesi gereklidir. Günümüze kadar birçok marka ve ürün için yapılan çalışmalar tekdüze ve basit yapılara sahip olduğu için bu ilgiyi oluşturmamıştır. Ancak yeni dönemde reklam filmi çekimi için harcanan emek ve sunulan profesyonellik çok daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Profesyonel bir yapı ile kurulan reklam filmi ajansları sayesinde işletmeler ile yapılan görüşmelerde elde edilen brief doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirilir. Bu bağlamda ajanslar öncelikle müşteri için reklam filmi nedir sorusunun cevabını oluşturur. Bu cevaba uygun şekilde hedef kitleyi, sektörü ve benchmarking analizini gerçekleştirerek markanın hitap ettiği kitle için saptama yapılır. Sonrasında bu yapıya uygun bir projeyle reklam çalışması hazırlanır.

Reklam Filmi Markaya Efektif Değer Katmalıdır

İyi bir ajans tarafından hazırlanan reklam filmi hazırlandığı markaya efektif çözümler sunarak, değer katmalıdır. Bu özelliğe sahip reklam filmi nasıl çekilir sorusu için reklamın hem marka hem de izleyici için bir anlam ifade etmesi gerekir, cevabı verilebilir.

Türkiye'de en etkileyici reklam filmleri profesyonel yapıyı kullanan ajanslar sayesinde özel projeler ile hazırlanmaktadır. İyi bir reklam filmi marka için bilinirliği artıracak bir projeyle hazırlanmalıdır. Bu nedenle Mor Yapım firması, çalışmaların en önemli noktalarından biri olan reklam filmi senaryosu için en iyi yazarlar ile çalışarak, ince nüanslar yakalamayı başarmaktadır.

Mor Yapım, müşteriler ile yaptığı görüşmelerde talep ve beklentileri göz önünde bulundurarak, akılda kalıcı, yaratıcı ve dikkat çekici senaryolar hazırlar. Bu senaryoları canlandırmak için müşterinin bütçesi ve hedef kitlesine göre değişen reklam filmi oyuncu ücretleri ile kamera önü çalışma yapılır. Sonrasında profesyonel teknik hizmetler ile reklam izlenir ve beğenilir bir konuma ulaştırılır.

Editör: TE Bilişim