Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Güzeldere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Güzeldere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “1. Kariyer Günleri” programına katıldı. Lise Müdürü Serdar Durer ve öğrenciler tarafından kapıda çiçeklerle karşılanan Rektör Yardım, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte söyleşinin yapılacağı salona geçti. Durer’in açılış konuşmasından sonra kürsüdeki yerini alan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nazik davetlerinden dolayı okul yönetimine teşekkür eden Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, “Sevgili öğrenciler, bildiğiniz gibi üniversiteler eğitim öğretim yuvalarıdır. Bizim ana görevlerimizden birisi, eğitim öğretim faaliyetlerini üniversite adına yürütmektir. Bu doğrultuda bütün gücümüzle çalışıyoruz. Üniversitelerin önemli bir görevi de geliştirdiği projelerle bulunduğu ilin gelişmesine katkı sağlamaktır. Bizler üniversiteye geldiğimiz günden bu yana Bitlis gibi kadim bir kentte neler yapabileceğimiz üzerine yoğun bir mesai harcıyoruz. Benim önemli bir çalışma prensibim var, bunu size de tavsiye etmek isterim. Bugünün işini bugün yapın, yani bugünün işini yarına bırakmayın. Bu şekilde çalışırsanız daha başarılı olursunuz ve bu da sizi mutlu eder” diye konuştu.

Üniversitelerin akademik ve idari yapısını da anlatan Rektör Yardım, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Program, Güzeldere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Serdar Durer’in Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’a programa katılmasından ötürü şilt takdim etmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Kaynak: iha