Azak denizinden çıkarak Kerç Boğazı’na giriş yapan Ukrayna ordusuna ait gemilere operasyon yapan Rusya, gözaltına aldığı Ukrayna askerlerinin isimlerini yayınladı.

Rusya tarafından yayınlanan listede zırhlı Berdyansk gemisinden operasyonla alınanları isimleri Roman Mokryak, Yuri Bezyazychny, Andrey Artemenko, Andrey Eider, Bogdan Golovaş, Denis Gritsenko olarak açıklandı. Gemiden gözaltına alınanların en büyüğünün 1984 doğumlu olduğu en gencinin ise 1999 doğumlu olduğu belirtildi. Bir diğer gemi olan küçük topçu zırhlı gemisi Nikopol gemisinden Bogdan Nebylitsa, Viaçeslav Zinçenko, Sergey Tsibizov, Sergey Popov, Vladistav Kostuşin ve Andrey Oprisko isimli askerlerin gözaltına alındığı açıklandı. Bu gemide gözaltına alınanların en büyüğünün 1971 doğumlu en küçüğünün ise 1998 doğumlu olduğu açıklandı. Yana Kapu isimli römorkör gemisinde gözaltına alınan askerlerin isimleri ise Oleg Melçinuk, Mihail Vlasyuk, Victor Bezpalchenko, Vladimir Telesçenko, Yugeni Semidotsky ve Vladimir Lisovoi olarak açıklandı. Bu askerlerin ise en büyüğünün 1984 doğumlu olduğu en küçüğünün ise 1998 doğumlu olduğu açıklandı.

Ele geçirilen silahlar açıklandı

İsim listesini açıklayan Rusya, baskın sırasında gemiden ele geçirilen silahların listesini de açıkladı. Açıklamaya göre gemilerden dört adet 30 mm top, dört adet AGS-17 otomatik bomba atar ve dört adet PKT makineli tüfek, DSHK 12.7 mm makineli tüfek, 13 AK-47 makineli tüfek, 6 tabanca, 30 mm kalibreli 765’den fazla yüksek patlayıcı fragmantasyon mermisi, VOG-17 bomba atar, RGD-5 tipi 40 el bombası, RG-42 tipi 48 el bombası, RGD 20 el bombası, çok sayıda mühimmat ve 15 süngü bıçak ele geçirildi.
Kaynak: iha