Bu ülkelere giriş yapabilmek için vize gerekir. Vize işlemleri için de bazı adımların tamamlanması gerekir.

Rusya Vize İşlemleri İçin Gerekenler

Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri için vize işlemi gerekmez. Ancak mahsus yani bordo pasaport için vize işlemi yapmak şarttır. Rusya Konsolosluğuna bunun için başvuruda bulunulur. Rusya vize başvuruları için konsolosluğuna direk başvuruda bulunabilmekle beraber Marina Vize Merkezi aracılığı ile de başvuru sağlanabilir. Rusya’ya gidecek kinin pasaportunda Kiril ve Latin alfabesi ile ad soyad bulunması gerekir. Vizede olması gereken başka şeyler ise vizenin veriliş tarihi ile beraber kişinin belge numarası, kalış süresinin ne kadar olduğu, vize numarası uyruk ve cinsiyet gibi bilgiler yer almak zorundadır.

Türlerine Göre Rusya Vizesi Almak

Rusya vizesi türleri şöyledir. Turist vizesi, ticari vizesi, özel vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi, çalışma vizesi, eğitim vizesi, öğrenci vizesi, transit vize halindedir. Vizelerin süresi ise 15 ile 90 gün arasında farklılık gösterir. Transit vizesi için 3 gün süre verilir. Karayolu ve tren ile seyahat sağlanacak ise 10 günü bulur. Rusya sadece geçiş sağlanacak ülke ise ve kalış süresi 24 saati geçmiyor ise transit vizesine gerek kalmaz. Ancak 24 saat yani 1 günü geçen durumlara alma gerekir. Diğer Rusya vize işlemleri için ise farklı belgeler istenebilmektedir. Rusya vizesi için özel evraklar dahil olmamak üzere genel belgeler, en az 6 ay geçerliği olan pasaport, kimlik fotokopisi, vize başvuru formu, 2 tane fotoğraf ve yabancı uyruklu bir vatandaş ise T.C ikamet izni gerekir.

İsrail’e Gitmek İçin Gereken İşlemler

İsrail vize işlemlerine online randevu alınabilir. Kırmızı, yeşil ve gri pasaport için 3 ay süresince vize gerekmez. Ancak bordo pasaport sahipleri vize alması gerekir. Gerekli evraklar ise son bir yıl içerisinde çekilmiş 1 tane fotoğraf, en az altı ay geçerli pasaport ve bir adet İsrail vize başvuru formudur. Turist vizeleri için daha çok belge gerekir. Çalışılan iş yerinden çalıştığını gösteren belge göstermek zorunludur. Oda sicil kaydı ve 3 aylı ücret bordrosu da gereklidir. İsrail’de tanıdık kimse olması durumunda o kişiden davet yazısı gitmeyi garantileyen unsurlardandır. Otel rezervasyonu ile birlikte gidiş dönüş uçak bileti ve seyahat için yapılmış sağlık sigortası da gerekir.  İsrail vizesi için Banka hesap bilgilerin yanında var ise tapu da işe yarar.

İsrail Vizesi İçin Diğer Seçenekler

Turizm acentesi ile gidiliyor ise gezi programının bir kopyası gerekmektedir. İşçi vizeleri için gereken belgeler de farklıdır. Bu belgeler, İsrail’de bulunan firmadan davet edildiğini gösteren belge, Türkiye’deki firmadan İsrail’deki görevine ilişkin görev yazısı, Çalışılan yerden oda sicil kaydı ve seyahat sigortası gerekir. Eğitim vizeleri için ise okunulan üniversiteden belge, İsrail’deki okulundan kabul yazısı ile birlikte burslu ise burs gösteren belge gerekir.

İspanya’ya Gitmek İçin Gereken Vize İşlemleri

Kısa süreli olan ziyaretler için Shengen vizesi alınabilmektedir. Bu İspanya vizesi en çok 90 güne kadar çıkabilmektedir. 90 günden fazla olan vizeye İspanya ulusal vizesi denir. 90 güne kadar olan başvurular, turistik, ticari ve aile vizesi şeklinde Marina vize başvuru merkezinden yapılabilir.

Farklı Vizelerle İspanya

İspanya vize başvurusu şöyle yapılabilir. Uzun süreli Erasmus ya da D vizesi için konsolosluğa başvuru gerekir. Pasaportun geçerliliği en az 3 ay 15 gün olması gerekir. Gerekli evrakların 3 ayda toplanması istenir. Otel ve uçak rezervasyonu ve seyahat sağlık sigortası zorunludur. İspanya vize işlemleri için gerekli belgeler, İspanya vize dilekçesi, başvuru formu, finansal durum belirten evraklar, çalıştığını gösteren belge, Şirkete ait evraklar, pasaport, biyometrik fotoğraftır.

İşlemlerin gerçekleştirilmesi için Marina Vize Başvuru Merkezi telefon numaraları:

0541 963 17 14, 0538 954 74 58, 0212 530 04 25 ve 0212 530 04 31’dir.