SAMSUN (AA) - Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, basın sektörünün yaşadığı en önemli sorunun işsizlik olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın milletimizin ortak sesidir" sözünü hatırlatan Çakır, "Dolayısıyla basın, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biri olmayı sürdürmektedir. Basın, her türlü gündemi, ülkemizin hedefleri doğrultusunda milletimizin duygu, beklenti ve ihtiyaçlarını uluslararası alana taşıma noktasında çok büyük sorumluluk üstlenmekte, 7 gün 24 saat bu sorumluluğu yerine getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Her geçen gün artan işsizliğin mesleğin gerçek emekçilerinin kanayan yarası olmaya devam ettiğini aktaran Çakır, basın sektöründe ifade özgürlüğünün önündeki engellerin ise arttığını anlattı.

Sorunların çözümü konusunda mücadeleyi artırarak sürdüreceklerine işaret eden Çakır, "Bu yönde umutsuz bir çaba içerisinde olmayacağız. Bu düşünceler ışığında tüm meslektaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: aa