SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Demir, mesajında, 14 Mart 1827 tarihinde Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluşu Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildiğini ve günümüzde de 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanıldığını bildirdi.

Her alanda güçlü devlet olabilmenin ön koşulunun sağlıklı bireyler yetiştirmekten geçtiğini bildiren Demir, şunları kaydetti:

"Sağlık geçmişten günümüze ülkelerin yaşamsal önceliği olmuştur. İnsan hayatının vazgeçilmez unsuru olan sağlıkla ilgili yapılan çalışma ve yatırımlar, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerindendir. Sağlık alanında evrensel standartları yakalayan ülkemiz, bu alanda 19 yılda büyük bir reform gerçekleştirmiştir. Sağlıkta geçmişe nazaran çağ atlayan Türkiye, uyguladığı politika ve geliştirilen modellerle Avrupa'ya hatta dünyaya örnek olmuştur. Samsun'umuz da sağlık alanında öncü şehirler arasındadır. Şehrimiz sağlam sağlık altyapısı sayesinde şu anda içinde bulunduğumuz salgın döneminde önemli sınavı rahat bir şekilde vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle din, dil, ırk, renk, mevki, makam gözetmeksizin bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan kıymetli doktorlarımız, bilim adamlarımız, sağlık çalışanlarımız ve tıp fakültesi öğrencilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bunun yanı sıra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören vatandaşlarımızın sağlıklarına yeniden kavuşması için kendi aile ve sosyal yaşantılarından ödün vererek görevlerini fedakarca sürdüren sağlık çalışanlarımıza da başarılar diliyor, görevleri başında şehit olan sağlık personellerimize ayrıca Rabbimden rahmet niyaz ediyorum."

​​​​​​​









Kaynak: aa