SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapımı tamamlanan yol çalışmalarını incelemek için Havza'yı ziyaret etti.

Demir, berberindeki Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, AK Parti Havza İlçe Başkanı Kadir Kayan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal, Fen İşleri Havza Şube Müdürü Burak Görmüş ile Çeltek Mahallesi'ni ziyaret ederek burada yapımı tamamlanan yol çalışmasını inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada çocuklarla sohbet eden Demir, çocuklara kitap hediye ederek çok okumaları tavsiyesinde bulundu.

Demir ve beraberindekiler Çeltek Mahallesi'nde Mustafa Kemal Paşa'nın 12 Haziran 1919'da Havza'dan Amasya'ya giderken güvenlik nedeniyle bir gece kaldığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılmak amacı ile satın alınan Sekizgöz Un Fabrikası ve yanındaki evde incelemelerde bulundu.

Beraberindekilerle Ağcamahmut ve İmircik mahallelerinde tamamlanan yol çalışmalarını inceleyen Demir, yoğun bir şekilde kırsal mahallelerde çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Kalp krizi nedeni ile hayatını kaybeden Ağcamahmut Mahallesi Muhtarı Ali Zengin'in ailesini de ziyaret ederek taziyelerini ileten Demir, "Değerli muhtarımıza Allah'tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum. Genç yaşta bir kardeşimizi kaybetmek bizleri üzdü. Samsun Büyükşehir olarak her zaman yanınızdayız." dedi.

Kaynak: aa