SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Zülkif Dağlı, vatandaşların kısıtlamaların olmadığı günlerde de zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayarak toplumsal hareketliliğin azaltılmasına katkı vermelerini, eş dost ve akrabalara yapılan ev ziyaretlerini bir süre daha ertelemelerini istedi.

Valiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Vali Dağlı, Samsun-Sinop yolu polis kontrol noktasında sokağa çıkma kısıtlaması denetimlerine katıldı.

Salgının kontrol altına alınabilmesi için bugüne kadar yapılan denetimlerde fedakarca görev yapan kolluk kuvvetlerine teşekkür eden Dağlı, yaklaşık bir yıldır devam eden koronavirüsle mücadelede yaşanan en ufak bir gevşemenin dahi anında vaka sayılarında artışa yol açtığını ve denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Vali Dağlı, vatandaşlardan, bu mücadeleden daha az yara, daha az acıyla çıkmak için maske, mesafe ve temizlik hususlarına daha fazla dikkat etmelerini, kısıtlamaların olmadığı günlerde de zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayarak toplumsal hareketliliğin azaltılmasına katkı vermelerini, eş dost ve akrabalara yapılan ev ziyaretlerini bir süre daha ertelemelerini istedi.

Kaynak: aa