SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Zülkif Dağlı, "Engelliler Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dağlı, mesajında, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşların sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmak ve yaşam standartlarının yükseltilmesine ilişkin çözümler geliştirmek amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde 10-16 Mayıs tarihleri arasının "Engelliler Haftası" olarak kutlandığını hatırlattı.

Toplumda her bireyin olduğu gibi engelli vatandaşların da doğuştan gelen temel hak ve özgürlüklerden en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini ifade eden Dağlı, engellilerin şartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi, insana ve topluma karşı olan sorumluluğun bir gereği olduğu gibi bunun yerine getirilmesinin de sosyal devletin asli görevi olduğunu vurguladı.

Dağlı, sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıkların toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olduğuna işaret ederek, "Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli olanaklar sağlayarak kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Dağlı, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri şüphesiz toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası ile sınırlı olmadan, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda her zaman olduğu gibi büyük bir özen göstermeye devam edeceğiz. Kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum."

Kaynak: aa