SAMSUN (AA) - Samsun, Çorum, Kastamonu ve Tokat'ta, temel gıda maddelerinde yüzde 7'lik KDV indirimi uygulamasının yürürlüğe girmesiyle marketlerde fiyatlar denetlendi.

Samsun'da İlkadım Belediyesi Zabıta ekiplerince ilçe genelindeki işletmelerde denetim gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, uygulamanın hem kendilerini hem de vatandaşları memnun edeceğini belirtti.

Vatandaşların etiket ve kasa arasındaki fiyata dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Özellikle haksızlığa fırsat verilmemesi yönünde çok sağlam çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere güveni çok önemli. Gerek fiyat artışı gerekse diğer mağduriyetler konusunda yasalar çerçevesinde kimseye göz açtırmayacağımızın da bilinmesini isterim. Vatandaşlarımızdan ricamız faturalarında KDV oranının yüzde 1 olarak yazdığına dikkat etmeleridir. Devletimizin bu konudaki kararlı duruşuna, bizler de sahada ekip arkadaşlarımız ile destek vermeye devam edeceğiz."

- Çorum

Çorum Belediyesi, temel gıda maddelerinde yüzde 7'lik KDV indirimi uygulamasının yürürlüğe girmesiyle marketlerde fiyat denetimi yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel gıda fiyatlarında KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesiyle ilgili açıklamasının ardından Çorum'da denetimler sıklaştırıldı.

Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri, marketlerde denetim yaparak indirimin fiyatlara yansıyıp yansımadığını denetledi.

Denetimde ürün fiyatlarının karşılaştırılması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontroller yapan zabıta ekipleri, raftan aldıkları ürünlerle kasaya giderek etiketle kasa fiyatlarını karşılaştırdı.

Denetimlerde düzenlemelere aykırı davrandığı tespit edilen işletmeler uyarıldı.

- Kastamonu

Kastamonu Ticaret İl Müdürlüğü ve Kastamonu Belediyesi zabıta ekipleri, il merkezindeki çeşitli marketlerde KDV denetimi gerçekleştirdi.

Ekipler, denetimler sırasında KDV indiriminin yanı sıra kasa ve reyon fiyatı karşılaştırması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontrol yaptı.

- Tokat

Tokat Ticaret İl Müdürlüğü ve Tokat Belediyesi zabıta ekipleri, il merkezindeki çeşitli marketlerde KDV denetimi gerçekleştirdi.

Ekipler, marketlerdeki denetimler sırasında KDV indiriminin yanı sıra kasa ve reyon fiyatı karşılaştırması, etiket fiyatı ile kasa fiyatının tutup tutmadığı ve son kullanım tarihi gibi konularda kontrol yaptı.



Kaynak: aa