SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi açık sahne yaz etkinliklerinde, Samsunluları keyifli yaz akşamlarında buluşturacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, normalleşme sürecinin başlamasıyla düzenlenecek yaz konseri ile Samsunlulara keyifli saatler yaşatılmasının hedeflendiği vurgulandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl iptal edilen etkinliklerin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı koordinesinde yeniden planlandığı belirtilen açıklamada, "2 Temmuz'da start alan ve 18 Eylül tarihine kadar devam edecek etkinlikler her akşam saat 19.00'da Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi'nde Samsunlulara keyifli anlar yaşatacak. Bu tarihler arasında aynı etkinlikler İlkadım Tütün iskelesi ve Canik Millet Bahçesi'nde de gerçekleştirilecek." ifadelerine yer verildi.

Programların belediyenin sosyal medya hesapları, internet sitesi ve Kültür ve Sosyal İşler Şube Daire Başkanlığından da takip edilebileceği aktarılan açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, alt yapı çalışmaları ve projelerin yanı sıra sanat, kültür, turizm gibi diğer alanlarda da kenti merkez haline getirmeyi istediklerini ifade etti.

Demir, "Alt yapı, üst yapı, kentsel dönüşümle birlikte tüm sorunları vizyonel şekilde çözme gayretindeyiz. Sanat, kültür, turizm gibi her alanda da en etkin şekilde Samsun'umuzu ülkemizde önemli bir merkez haline getirme, bölgenin merkezi ve hüviyetine yakışan bir şekilde çalışmaları yürütme gayreti içerisindeyiz. Bu etkinliğimizin dışında toplamda 20 bin gencimize yönelik etkinlik takvimimizi de pandemi yasaklarının kalkması ile birlikte başlatmış bulunuyoruz. İnşallah bizi biz yapan değerlerimizi hep birlikte yaşayacağız." ifadelerine yer verdi.

Etkinlikler kapsamında Türk halk ve pop müziğin mahalli sanatçılarının konserleri, şiir dinletileri, şehir orkestraları, horon, zeybek, Kafkas oyunları, sportif gösteriler, söyleşiler, yarışmalar, sergiler, çocuk eğitim şenlikleri ve çocuk konserleri planlanıyor.


Kaynak: aa